Pracownia Piwa, Tap Lager

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Pracownia Piwa, Tap Lager

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • becik
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛
    • 2002.07
    • 14999

Ocena z ARTomatu

Kolor: jasno żółty, lekko zmętniały [3.5]
    Piana: ok cm po nalaniu, szybko opadła do niewielkiej otoczki wokół szkła, potem znikła całkowicie [2]
    Zapach: słaby, słodowy, nic innego nie pamiętam [3.5]
    Smak: brak pełni treściwości, gorzkie, momentami cierpkie, chmielowość w tej goryczy słaba, słodowe akcenty na drugim planie, przygaszone, minimalne masełko [2.5]
    Wysycenie: sporo przegazowane [3.5]
    Opakowanie: tylko napis na tablicy Qufel Beer park [2.5]
    Uwagi: Widzę, ze proste piwo ciężko u nas zrobić dobrze, dla mnie wyrzucone pieniądze, piwo nie dawało mi żadnej przyjemności z picia, tyle, że mokre, zimne i gorzkie

Moja ocena: [2.9]
    Attached Files
    Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-11-05, 17:11.
    Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl

Comment

• Prusak
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.07
      • 4508

Dla mnie piwo właśnie takie na "tap', mocno chmielone, podzielam opinię, że poza tym chmieleniem niewiele się dzieje. Piłem bez skrzywienia, ale poza tym wrażenia żadne.

Comment