Kolor: Brunatnoczarny, nieprzejrzysty. Taki dym ściele się nad Trójmiastem??? To chyba, kiedy "Batory" czy inny "Sołdek" wpływał do portu w Gdyni...? [4] Piana: Beżowa, drobna, wysoka, strzępiasta i trwała. [4.5] Zapach: Słód, lekko torfowa, ale wyważona, wędzonka. Podoba mi się . [4] Smak: Delikatny słód, wędzonka stonowana, lekko torfowa, delikatnie oleisty. [4] Wysycenie: Niewysokie. [4] Opakowanie: Staranna, dopracowana i ciekawa graficznie eta. Nie podoba mi się to, że fajne piwo i fajna nazwa i tak dalej... dla niektórych oznaczać będzie gloryfikację kibolstwa... [4] Uwagi: Bardzo lubię takie piwa. Jedno ze smaczniejszych, jakie ostatnio piłem .
Kolor: Brunatny, prawie czarny przy pełnym szkle. [5] Piana: Obfita, beżowa, drobne pęcherzyki, trwała, piękny lacing. [5] Zapach: Umiarkowanie słodowy, lekka wędzonka torfowa, trochę karmelu, delikatnie śliwka, dość lekki, ale przyjemny. [3.5] Smak: Ciemny(jak nie przypalony) karmel, trochę wędzonki, lekko melanoidynowy, mało słodki, średnia goryczka jakby odsłodowa, całkiem treściwe, alkohol dobrze ukryty, wyczuwalny jako rozgrzewanie w żoładku. [4] Wysycenie: Niewysokie - dobrze pasuje. [4.5] Opakowanie: Niespecjalnie mi się podoba etykieta, na kontrze zaś w miarę pełny skład, brakuje tylko informacji o gatunkach chmielu. [3] Uwagi: O ile zwykle unikam piw z BBK, tak po przeczytaniu kilku ocen postanowiłem się spróbować i się nie zawiodłem. Piwo jest mniej wędzone niż przypuszczałem, ale wyszło smaczne. Jestem ciekaw jaki ma potencjał do leżakowania. Warka do 27.01.2018.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21
Kolor Jestem ciekaw jaki ma potencjał do leżakowania. Warka do 27.01.2018.
Chyba ma, ta sama warka po kilku miesiącach w szafie. Dla mnie dosyć mocno torfowe, ale nie przegięte z bandażami i apteką. Trochę koźlakowo, trochę ciemnoejlowo - suszone śliwki, trochę karmelu i gorzkiej czekolady. Treściwe, dosyć gorzkie, pełne w ustach. Alkohol dobrze ukryty. Dla mnie powinno się dobrze utleniać na leżaku.
Acha mi się etykieta podoba - stanowczo wolę race od petard.
Ostatnia zmiana dokonana przez legart; 2017-06-22, 21:35.
Comment