Piwo gotowe do oceny
Browar na Jurze, [Pinta] Eisbock Grand Prix
Collapse
X
-
Browar na Jurze, [Pinta] Eisbock Grand Prix
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bursztynowy [5]
Piana: Drobna, opadająca [5]
Zapach: Bardzo dobry miód pitny + nuty owocowe [5]
Smak: Zmienia się wraz ze wzrostem temperatury piwa -są nuty wszelakich owoców ale na pierwszy plan wychodzi miód pitny gryczany. Alkohol świetnie ukryty ale solidnie rozgrzewa [5]
Wysycenie: Niskie [5]
Opakowanie: Widać na nim zimę [5]
Uwagi: Piwo ciężkie i nie dla wszystkich ,ale wrażenia są niezapomniane. Jaka może być ocena tego piwa? KILLER !!!!!!!!!!.
Moja ocena: [5] -
Tak wysoka ocena chyba przesadzona.
Treściwe i oleiste wręcz, zboże i chlebek wyraźne. Goryczka niska (31 IBU),
Słód właściwie wgniata w ziemię, ale za mało tu owoców i tego się głównie czepiam.
Termin do 30.01.2020Comment
-
Kolor: Bursztynowy [5]
Piana: Drobna, opadająca [5]
Zapach: Bardzo dobry miód pitny + nuty owocowe [5]
Smak: Zmienia się wraz ze wzrostem temperatury piwa -są nuty wszelakich owoców ale na pierwszy plan wychodzi miód pitny gryczany. Alkohol świetnie ukryty ale solidnie rozgrzewa [5]
Wysycenie: Niskie [5]
Opakowanie: Widać na nim zimę [5]
Uwagi: Piwo ciężkie i nie dla wszystkich ,ale wrażenia są niezapomniane. Jaka może być ocena tego piwa? KILLER !!!!!!!!!!.
Moja ocena: [5]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany, klarowne. [4.5]
Piana: Jasnobeżowa, drobnopęcherzykowa, zbita, średnio trwała, przeciętnie znaczy szkło. [4]
Zapach: Przypieczona skórka od ciemnego chleba, sporo zbożowych nut, powiew śliwek na spirytusie. [4]
Smak: Goryczki prawie nie ma (tzn. jest i ma 31 IBU, ale jej nie czuć), natomiast słodu tu pełno i wręcz jest słodko. Bardzo zbożowe w odczuciu, jakbym piwo z rozmoczonym chlebem pił. Dobre na zimę, alkohol drapie i rozgrzewa. Tekstura ciężka i gęsta, piwo oczywiście nie orzeźwia, ale ten styl nie musi... [4.5]
Wysycenie: Dla tego piwa trochę za duże. [3.5]
Opakowanie: Jak zwykle mocny punkt Pinty, pełny skład, butelka 330 ml, podany autor receptury. [4.5]
Uwagi: Piję dziś drugi raz i z pewnością będą kolejne powtórzenia. Warto kupić i wypić mimo wysokiej ceny.
Moja ocena: [4.225]Comment
-
-
2. Nie chcę po raz tysięczny rozkręcać dyskusji o cenach, ale...
Jeśli "klasyk - Aventinus" kosztuje PLN 12, a ten Eisbock PLN 13-15, to uważam, że max. 20% więcej za (chyba) pierwsze polskie piwo tego rodzaju, na dodatek TAKIEGO rodzaju, to nie jest kosmos. Pamiętajmy o specyficznej, pracochłonnej technologii warzenia ajsboków. To tyle... Będę się rozglądać, kupię kilka, bo spokojnie może poleżeć .Comment
-
Jak ktoś lubi te klimaty to kupić klasyka i pintę.
Jak ktoś nie ma kasy, a lubi te klimaty to uwarzyć swoje i wymrozić
Aventinus jest 0,5l czy 0,33ml?Last edited by dlugas; 2017-02-14, 19:33.Comment
-
1. Jeszcze nie piłem;
2. Nie chcę po raz tysięczny rozkręcać dyskusji o cenach, ale...
Jeśli "klasyk - Aventinus" kosztuje PLN 12, a ten Eisbock PLN 13-15, to uważam, że max. 20% więcej za (chyba) pierwsze polskie piwo tego rodzaju, na dodatek TAKIEGO rodzaju, to nie jest kosmos. Pamiętajmy o specyficznej, pracochłonnej technologii warzenia ajsboków. To tyle... Będę się rozglądać, kupię kilka, bo spokojnie może poleżeć .Comment
-
Piwo tanie może i nie jest, ale być nie może, bo to piwo BARDZO SPECJALNE, i szacun dla browaru.
Wczoraj wypiłem, smakowało mi ponadprzeciętnie, w wolniejszej chwili wrzucę ocenę .Comment
Comment