Bednary, Nuclear Disarmament

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Bednary, Nuclear Disarmament

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Nieprzejrzysta czerń. [4]
    Piana: Nie zdążyłem się przyjrzeć, niestety... . [2]
    Zapach: Karmel, kawa, suszone czerwone owoce i lekkie śliwki... [4]
    Smak: Ślad cierpkich czerwonych owoców, kawa, czekolada, aksamitna zbożowość. [4]
    Wysycenie: Niskie, choć czasem musuje. [4]
    Opakowanie: Nazwa dla mnie bez związku z piwem, choć generalnie ciekawa. Etykieta z mapą, jak mniemam, amerykańskich silosów rakietowych . [4]
    Uwagi: Zimy wieczór był, kiedy piłem. Dobrze weszło .

Moja ocena: [3.8]

Comment

• Brodzislaw
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2013.09
      • 1020

Kolor ciemnobrązowy wpadający w czerń, nieprzenikniony. Piana beżowa, początkowo obfita, opadła z sykiem. Z drobnych i średnich pęcherzyków.
      Aromat niezbyt intensywny: nuty słodów palonych i beczki oraz whisky. Potem wszedł jakiś zetlały zapaszek. Następnie alkoholowy i kawowy.
      W smaku lekko słonawe i ...wodniste w pierwszym łyku. Potem wchodzą na kubki smakowe nuty słodów palonych: kawowe i czekoladowe. Nuty beczki pojawiają się z czasem ale w stopniu nieznacznym. Jest jeszcze lekka alkoholowość. Wysycenie jak na styl - zbyt wysokie.
      Pomysł ciekawy jednak wykonanie - już niezbyt. Brakuje ciała, zbyt dużo tej soli, no i to nagazowanie.
      6/10

Comment

Related Topics

Collapse

• etman
        Norweskie kveiki
        etman
        Nowe suszone szczepy kveikowe dotarły do nas z norweskiej drożdżowni Kveik Yeastery. Mamy cztery - stalljen, eitrheim, voss i ebbegarden
        • Nuty przewodnie: owoce tropikalne, mango, ananas
        • Nuty poboczne: pomarańcza, cytryna
        https://www.browar.biz/centrumpiwowa...rmentacja/kvei...
        2025-02-11, 20:56
      • darekd
        ? [Gryfus], Portowiec
        darekd
        Porter Bałtycki,
        21% ekstr.
        7,7% alk.

Aromat - suszone śliwki, karmel, potem pumpernikiel, trochę nut palonych
        Piana - wysoka, zwarta, beżowa, trwała, długi drobny kożuszek z wyraźniejszą koronką
        Barwa - właściwie czarna, pod światło bardzo ciemny rubin...
        2025-01-10, 02:40
      • e-prezes
        HB Traditional Brewery, Transylvania Doppelbock Amber Delight
        e-prezes
        Duży, komercyjny browar z Rumunii, wcześniej nazywający się Fabrica de bere Satu Mare, produkujący piwa dolnej fermentacji. Kupiony przez spożywczą firmę Sam Mills Group, która oferuje produkty m.in. na rumuńskim rynku. Od 2016 roku wznowiona produkcja w browarze po zamknięciu w 2014 roku....
        2023-01-22, 14:28
      • ART
        Thisted, Limfjords Baltic IPA
        ART
        ​ A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher

To chyba dość świeży typ z tego browaru. Nie powiem, "bałtycka IPA" zamieszała w oczekiwaniach.
        Będzie srogo-mocne ale jasne z chmielowym pierdachnięciem? 22 ballingi?
        Nic z tego Ale...
        2023-01-04, 20:57
      • Prusak
        Browar Craft, Międzyrzeckie Real Ale
        Prusak
        Piwo o ekstrakcie 12% wag i alko 4,7% obj.
        Barwa bursztynowa nieprzezroczysta. Po nalaniu zapach i piana obiecujące, da się wyczuć nuty miodowo-owocowe i biszkopt, piana kremowa gęsta, utrzymuje się dość długo, po czym opada do obrączki, natomiast szkła piwo słabo się trzyma.
        ...
        2022-09-29, 13:57
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...