Piwo gotowe do oceny
Piwnica Gawronów, Dark Lager
Collapse
X
-
Piwnica Gawronów, Dark Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pięknie ciemnorubinowy. Piwo klarowne choć niefiltrowane, sklarowało się samoistnie przy leżakowaniu (info od Daniela piwowara) [4.5]
Piana: Piękna, beżowa, gęsta jak krem, bardzo trwała. Ze względu na temperaturę nalewania 3-4°C piwo zamówione sporo wcześniej by się ogrzało, pomimo to piana wciąż trwała utrzymując ponad 0,5 cm warstwę na powierzchni. Na ściankach kufla super gęsta, nieprzerwana firanka z zaznaczającymi się pogrubionymi kręgami po każdym łyku. [5]
Zapach: Ciemne słody i karmel z lekką drożdżowością. [4]
Smak: Przyjemna i wyraźna zbożowość ciemnych przypalonych słodów, kawa zbożowa, gorzka czekolada (taka na około 50% kakao). W tle dopełnia całości wyraźna kakaowa goryczka i nutka ciemnosłodowego kwasku. Bardzo fajny ciemniak, dobrze zbalansowany, świetnie pijalny. [4.5]
Wysycenie: Nieduże, idealnie pasujące. [5]
Opakowanie: Kufel 0,5 l, podkładka drewniana, logo nieobecne w obu przypadkach. [3.5]
Uwagi: Piwo próbowane 21.04.2017 na miejscu w browarze za 5 zł/0,5 l w czasie happy hour (normalnie 8 zł).
Moja ocena: [4.35]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPiana: Piękna, beżowa, gęsta jak krem, bardzo trwała. Ze względu na temperaturę nalewania 3-4°C piwo zamówione sporo wcześniej by się ogrzało, pomimo to piana wciąż trwała utrzymując ponad 0,5 cm warstwę na powierzchni. Na ściankach kufla super gęsta, nieprzerwana firanka z zaznaczającymi się pogrubionymi kręgami po każdym łyku. [5]Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziKolor: Pięknie ciemnorubinowy. Piwo klarowne choć niefiltrowane, sklarowało się samoistnie przy leżakowaniu (info od Daniela piwowara) [4.5]
Piana: Piękna, beżowa, gęsta jak krem, bardzo trwała. Ze względu na temperaturę nalewania 3-4°C piwo zamówione sporo wcześniej by się ogrzało, pomimo to piana wciąż trwała utrzymując ponad 0,5 cm warstwę na powierzchni. Na ściankach kufla super gęsta, nieprzerwana firanka z zaznaczającymi się pogrubionymi kręgami po każdym łyku. [5]
Zapach: Ciemne słody i karmel z lekką drożdżowością. [4]
Smak: Przyjemna i wyraźna zbożowość ciemnych przypalonych słodów, kawa zbożowa, gorzka czekolada (taka na około 50% kakao). W tle dopełnia całości wyraźna kakaowa goryczka i nutka ciemnosłodowego kwasku. Bardzo fajny ciemniak, dobrze zbalansowany, świetnie pijalny. [4.5]
Wysycenie: Nieduże, idealnie pasujące. [5]
Opakowanie: Kufel 0,5 l, podkładka drewniana, logo nieobecne w obu przypadkach. [3.5]
Uwagi: Piwo próbowane 21.04.2017 na miejscu w browarze za 5 zł/0,5 l w czasie happy hour (normalnie 8 zł).
Moja ocena: [4.35]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziPytałem o pojemność tak Damiana piwowara jak i barmanów i wszystkie piwa mają 0,5 l.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika irasi2 Wyświetlenie odpowiedziSprawdzę. Byłem na miejscu wiele razy i zawsze było 0,4l. Może coś się zmieniłoOchotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika jacekwerner Wyświetlenie odpowiedziSprawdź to zdjęcie, niewierny Tomaszu https://www.browar.biz/forum/showpos...16&postcount=3
Comment
-
Comment