Piwo gotowe do oceny
Piwnica Gawronów, Milk Stout
Collapse
X
-
Piwnica Gawronów, Milk Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Na oko czarne, jednak pod światło da się wypatrzyć ciemno rubinowe refleksy. [4.5]
Piana: Jasnobrązowa, gęsta, równomierna, wysoka na około 3 cm. Wcześniej zamówione w celu ogrzania trochę się odstało, jednak jeszcze po 40 minutach istniał solidny kożuch. Ślady na szkle pozostawia nieliczne. [4]
Zapach: Przyjemny, wyraźnie palono słodowy, do tego czekolada. [4.5]
Smak: Wyraźne palone słody z ich lekką kwaskowością, nawet ciut dymu z ogniska, nieposłodzone kakao z mlekiem, w tle łagodniejsza nuta karmelu. Smaczny, dobrze zbalansowany i pijalny stout choć wypada lżej niż na swoje 15°Blg. Smakuje [4.5]
Wysycenie: Nieduże, takie lubię i tu pasuje idealnie. [5]
Opakowanie: Szklanka 0,5 l i drewniana podkładka, logo brak w obu przypadkach. [3.5]
Uwagi: Fajne piwo, pite 21.04.2017 w browarze za równie fajną cenę 5 zł/0,5 l w czasie trwania happy hour (normalnie 9 zł).
Moja ocena: [4.425]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziKolor: Na oko czarne, jednak pod światło da się wypatrzyć ciemno rubinowe refleksy. [4.5]
Piana: Jasnobrązowa, gęsta, równomierna, wysoka na około 3 cm. Wcześniej zamówione w celu ogrzania trochę się odstało, jednak jeszcze po 40 minutach istniał solidny kożuch. Ślady na szkle pozostawia nieliczne. [4]
Zapach: Przyjemny, wyraźnie palono słodowy, do tego czekolada. [4.5]
Smak: Wyraźne palone słody z ich lekką kwaskowością, nawet ciut dymu z ogniska, nieposłodzone kakao z mlekiem, w tle łagodniejsza nuta karmelu. Smaczny, dobrze zbalansowany i pijalny stout choć wypada lżej niż na swoje 15°Blg. Smakuje [4.5]
Wysycenie: Nieduże, takie lubię i tu pasuje idealnie. [5]
Opakowanie: Szklanka 0,5 l i drewniana podkładka, logo brak w obu przypadkach. [3.5]
Uwagi: Fajne piwo, pite 21.04.2017 w browarze za równie fajną cenę 5 zł/0,5 l w czasie trwania happy hour (normalnie 9 zł).
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dadek Wyświetlenie odpowiedziNastępną razą. Miałem napięty program bo oprócz Gawronów jeszcze Alternatywa i TŚ.
A Luklaz mi mówił, że i tak nie będzie was wtedy w Świętochłowicach.
Comment
-
Comment