Piwo gotowe do oceny
Artezan (Błonie), Château
Collapse
X
-
Artezan (Błonie), Château
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Miedziany. [4.5]
Piana: Niewysoka, kremowa, drobne pęcherzyki, nietrwała, przyzwoity lacing. [3]
Zapach: Czerwone owoce(porzeczki, chyba wiśnie), trochę skórzany, czuć też wpływ beczki po czerwonym winie, przyjemny, złożony i całkiem intensywny. [4]
Smak: Znowu czerwone owoce(jak w zapachu), wytrawnie, lekki kwasek, lekko cierpkie, beczka i trochę czerwonego wina głównie w posmaku, ciało średnie. [4.5]
Wysycenie: Średnio-niskie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Bardzo ładna etykieta, przyjemny w dotyku papier, niedokładny skład [4.5]
Uwagi: Mam niewiele doświadczenia z tym stylem, głównie rodzime wypusty, ale to mi smakowało. Jak jeszcze spotkam to wezmę butelkę do piwnicy. Data ważności do 30.06.2017.
Moja ocena: [4.175]
-
-
Piwo w aromacie oferuje złożoną harmonię czerwonych owoców w typie słodkich czarnych czereśni, wiśni, czarnej porzeczki, ponadto dużo wspólnych tanin dla czerwonego wina, słodyczy wanilii ze względu na starzenie w beczkach, czekolady, octu balsamicznego. Kompleksowe, świetnie zbalansowane w smaku, wytrawne, aczkolwiek z przebłyskami słodyczy, "szlachetne". Oferuje wiele. Od typowo winnych tanin, czerwonych, ciemnych owoców po elementy typowe dla piw starzonych. Wanilia, rodzynki, czekolada, ocet winny. Doskonałe.
Comment
-
-
Warka do 30.06.2017
W zapachu: winny, leciutko octowy, sporo różnych czerwonych owoców(m.in. czereśnie, wiśnie i porzeczki, maliny), rodzynki, lekko skórzany/dziki - przyjemny, zyskuje z ogrzaniem.
Smak: Taniczny, czerwone owoce(najbardziej chyba porzeczki), odrobina octu, umiarkowanie-niski kwasek, praktycznie wytrawne(tylko nutka słodyczy).
Smaczny i złożony kwas. 4+/5
Comment
-
Comment