Piwo gotowe do oceny
AleBrowar, Lady Blanche
Collapse
X
-
AleBrowar, Lady Blanche
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Wygląd: kolor ciemna słomka, mętne, wręcz mlecznie, piana średnia, lacing nieznaczny.
Zapach: ładny, kwiatowy, rumiankowy, kolendrowy, pomarańczowy, zbożowy, mocno też drożdżowy.
Smak: Gładziutkie, puszyste, ale też delikatne, nieznacznie słodkie, chlebowe, zbożowe, znowu wyraźny rumianek, kolendra, kwaśna pomarańcza, a raczej cytryna, mocno kwiatowe, fajna przyprawowość i pieprzność, goryczka delikatna, czuć też delikatnie Hallertau. Wysycenie raczej średnie, ale piwo nie jest jakieś pełne, więc nie przeszkadza, całkiem niezłe. Podoba mi się ta rumiankowość, niemal jak w Piwojadzie czy Brokreacji, a rumianku nie ma składzie.
Wyszło im, to z Gościszewa niczego nie urywało.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Mętny, ciężko mi stwierdzić jaki to kolor, dlatego skopiuje od nietzschee: ciemna słomka. [4.5]
Piana: Średnio obfita, biała, średnie pęcherzyki, szybko znika, zero lacingu. [2.5]
Zapach: Kolendra, rumianek, lekko pomarańczowy, umiarkowanie pszenicznie słodowy, średnio intensywny - przyjemny. [4]
Smak: Pomarańczowa kwaskowość, kolendra, rumianek, pszeniczna słodowość, wytrawne, lekkie, może minimalnie pustawe, zbożowe w posmaku. [3.5]
Wysycenie: Co najmniej średnie - pasuje. [4]
Opakowanie: Komplet informacji, graficznie w porządku - z daleka widać, że to AleBrowar, ale nie płakałbym, jakby zmienili szatę graficzną. [4]
Uwagi: Mnie też zaintrygował nieobecny w składzie, acz wyraźny w smaku i aromacie rumianek. Ogółem jest to w porządku witbier, w zapachu fajny, ale smakowo jednak konkurencja wydaje się lepsza. Warka do 26.12.2017
Moja ocena: [3.675]Last edited by rafalek21; 2017-08-18, 08:42.
Comment
-
Comment