Tarczyn, Porter podbity śliwką
Collapse
X
-
Proszę nie zamieszczać gołych linków bez żadnego komentarza- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
-
Jak już sobie tak piszemy, nie wypiwszy jeszcze tego piwa
Porter Podbity Śliwką (25 Blg, alk. 9,9% obj.)
leżakowany 10 miesięcy z dodatkiem wędzonych śliwek (tyle leżał ze śliwkami ?czy ogólnie 10 miesięcy a po iluś tam wraz ze śliwką? jak to było chyba z IP)
Cena u mnie ok 14zł butelka 0,5l
No i dylemat czy zaufać Jabłonowu ( tak się to odmienia?) czy najpierw wypić już zakupioną zwykła wersję porteru, który leżakował "tylko" 9 miesięcy i to sam ze sobą?Last edited by dlugas; 2017-03-15, 11:49.
Comment
-
-
Kolekcjonerzy et niestety nie mają się co podniecać. Butelki mają nadruk w formie komiksowego pastiszu. Ciekawe ale to jednak nie papier czy nawet folia.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedziKolekcjonerzy et niestety nie mają się co podniecać. Butelki mają nadruk w formie komiksowego pastiszu. Ciekawe ale to jednak nie papier czy nawet folia.Last edited by dlugas; 2017-03-15, 13:20.
Comment
-
-
To piwo nie powidła.Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.
Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziTen porter to chyba z Tarczyna, a rozlewany w Jabłonowie.Last edited by dyczkin; 2017-03-15, 16:56.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson Wyświetlenie odpowiedzi14 zeta? Tej śliwki jest tam 2%.
Plus malowanie butelki, dodatek śliwki wędzonej choćby i 2% oraz opłata za "sztosowość" daje koszt finalny 14-15zł
Dużo? nie wiem.
Rok z hakiem temu bym powiedział, że kogoś poj...o, a w obecnych czasach wydaje się to nie tanio, ale rozsądnie.
Kwestia czy samo piwo się obroni.
No i czy to dokładnie to samo piwo co ich porter 9 tylko ma dodaną śliwkę? bo na to wygląda. No i ile ta śliwka tam leżała.
Strona Browaru nie nadąża, bo w ofercie nie ma jeszcze tegoż śliwkowego
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedziProszę nie zamieszczać gołych linków bez żadnego komentarza
Długas, jeśli lubiałeś smak Belfasta, to polubisz i jabłonowskie portery.Last edited by LubieStrongi; 2017-03-15, 17:38.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LubieStrongi Wyświetlenie odpowiedzi
Długas, jeśli lubiałeś smak Belfasta, to polubisz i jabłonowskie portery.
No to wychylę za dni kilka tego numer 9 i wtedy stwierdzę, czy warto sypać groszem na dodatek śliwki.
Dzięki
Comment
-
-
Pogrzebałem w necie.
To są te same piwa, z tym, że ten ze śliwką leżał miesiąc dłużej, a w dodatku spędził ten dodatkowy miesiąc z ową śliwką.
Drogi ten miesiąc :]
Comment
-
-
No cóż, obiecałem sobie że piwo powyżej dychy w moim koszyku zakupowym nie wyląduje w najbliższym czasie, no ale sztos od Jabłonowa za 14 zeta - trzeba spróbować
Baza jest dobra, bo porter leżakowany przez 9 miesięcy byl/jest naprawdę smaczny. Kapsel i psyyyyyy, niestety wysokie wysycenie, rzekłbym że nawet bardzo. Pierwszy łyk i...jest naprawdę nieźle. Jak na 2 procent, to dużo tej śliwki, trochę wędzonki, podbitej delikatnie alkoholem.
Nie chce się rozwodzić nad tym, czy ten imperialny porter jest wart swojej ceny. Jest dobry aczkolwiek byłby dużo lepszy gdyby wysycenie było niższe.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pankracy Wyświetlenie odpowiedziTen porter to chyba z Tarczyna, a rozlewany w Jabłonowie.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment