Piwo gotowe do oceny
AleBrowar, King of Hop
Collapse
X
-
AleBrowar, King of Hop
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zamglony jasny bursztyn. [4]
Piana: Obfita, głównie drobne pęcherzyki, średnio trwała, gęsto zdobi szkło [4.5]
Zapach: Tropikalne owoce i nafta, trochę słodu, prosty, ale przyjemny. [4]
Smak: Głównie cytrusowy, uzupełniony tropikami, nafta, delikatnie kwaskowy, średnia goryczka grejpfrutowa, średnio długa, nieco zalegająca łodygą, mało słodu, co najwyżej średnio pełne, lekkie. [3.5]
Wysycenie: Średnio-wysokie, mogłoby być ciut niższe. [3.5]
Opakowanie: Typowo AleBrowarowa etykieta, komplet informacji, powrót do starego kapselka, tylko brzydko się marszczy. [4]
Uwagi: Całkiem smaczne APA o profilu chmielowym, przynajmniej dla fana chmielu Mosaic, byłoby lepsze jakby goryczka nie zalegała. Warka do 10.01.2018.
Moja ocena: [3.825]
Comment
-
-
Kolor złocisty, lekko zamglony. Piana jasna z drobnych i średnich pęcherzyków, bardzo obfita, sztywna, długo utrzymywała się.
Aromat wytrawny, głównie odchmielowy: cytrusy, żywica, troszkę owoców tropiku zbożowość, kwasek na finiszu.
W smaku jakby nieco mydlany. Efekt zanika pod wpływem wytrawnych nut, lekko kwaskowych na finiszu. Do tego dochodzi nieco poniżej średniej goryczka, grejpfrutowo-cytrusowo-iglasta.
Piwu brakuje trochę ciała, słodyczy od słodowej bazy. Do tego jest lekko przegazowane. Nie mniej dobre piwo, zwłaszcza na okres letnich upałów.
Comment
-
-
Ekstrakt 12* a alko 5%.
Chmiele: Amarillo, Centennial, Mosaic.
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony, jasny żółto pomarańczowy.
Gaz - średni.
Aromat - cytrusy.
Smak - słodkawe cytrusy, pomarańcza, lekka ziołowa goryczka.
Takie letnie i łagodne... bez zobowiązań
Comment
-
-
Po tym jak trafiło do Kaufy za 8.99 PLN i ja się skusiłem zmierzyć z tym co kiedyś (gdy było jeszcze z Gościszewa) reprezentowało to piwo. Pierwsze co czuć (i widać) to słabe nagazowanie i kiepska piana (co jedno z drugiego wynika). Owszem lejsing jest, ale to właśnie słabe nagazowanie czyni to piwo pustym/wodnistym. Gdyby nie to byłoby OK. Bez efektu wow, ale warte swojej ceny.
Comment
-
Comment