Piwo gotowe do oceny
Perun, Jasny Grom
Collapse
X
-
Perun, Jasny Grom
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny bursztyn, klarowny. [5]
Piana: Jasnobeżowa, obfita, choć niespecjalnie trwała, drobne pęcherzyki, ładnie zdobi szkło. [4]
Zapach: Owoce tropikalne, całkiem sporo karmelu wpadającego w masło (może toffi byłoby tu trafniejsze), mniej cytrusy. Jest jakby nie do końca świeży, ogółem ujdzie, ale osobiście jestem wolę czysty zapach chmielowy, a mniej karmelowo-pochodnych. [3]
Smak: Owoce tropikalne i karmel, mniej cytrusów, goryczka średnia, jakby herbaciana - niezbyt dobra jakościowo, minimalnie ściąga, ciało góra średnie, odrobina słodyczy. Niezbyt przyjemna goryczka psuje to piwo. [3]
Wysycenie: Średnie - dobrze pasuje. [4.5]
Opakowanie: Etykieta ładna, niestety po za ekstraktem i alkoholem niewiele się można z niej dowiedzieć [3.5]
Uwagi: Da się wypić, ale jest to dość słabe APA. Warzone w Wąsoszu smakowało mi bardziej. Warka do 21.02.2018.
Moja ocena: [3.3]
-
-
Ciekawy wynalazek - połączenie lekkiej nuty cytrusowej z intensywną ziołową goryczką. Wypiłem z przyjemnością, choć goryczka lekko hamowała chęć zbyt szybkiego wypicia. Może przez tą składność i ładne ułożenie piwo równie lekko, jak weszło, wylatuje z pamięci. Nie ma w nim nic szczególnego i jest po prostu zwyczajne... ale w zalewie najdziwniejszych kraftowych wyrobów to chyba nie jest wada
Można pić.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michael50 Wyświetlenie odpowiedziNa butelce nie było nic wspomniane ani o Zodiaku, ani o Wąsoszu, dlatego wrzucam w ten wątek.
Wysłane z mojego FIG-LX1 przy użyciu Tapatalka
Comment
-
Comment