Piwo gotowe do oceny
BeerLab, Piaseczyńskie. Ciemny Lager
Collapse
X
-
BeerLab, Piaseczyńskie. Ciemny Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pite wieczorem, dla mnie było czarne [5]
Piana: jasny brąz, drobna, dość zwarta, opada powoli i zauważalnie [4]
Zapach: słaby ale miły, głównie kawowy [3.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, kawowo-czekoladowy smak, lekko wytrawny, słodowość słabiej wyczuwalna na drugim planie, leciutkie owocowe akcenty, całość dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: odrobinkę za dużo [4.5]
Opakowanie: prosta fajna etykieta, gładki kapsel [4.5]
Uwagi: naprawdę smaczny ciemniak, jak dla mnie to do tej pory najlepsze pwio z browaru
Moja ocena: [3.925]Last edited by becik; 2017-05-11, 12:04.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy z akcentem rubinowym. [4]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Słód, karmel, lekki powiew winny, chyba ślad tła chmielowego (a może to przyprawy?). W każdym razie bardzo mi się spodobał . [4.5]
Smak: Karmel, chmielowa goryczka, trochę suszonych owoców... Po zapachu delikatny zawód. [3.5]
Wysycenie: Dość wysokie. [4]
Opakowanie: Stonowana, niemalże elegancka eta. Numerowana . [4]
Uwagi: Ha! Wreszcie mam swoje "powiatowe" piwo .
Fajny ciemniak, raczej wytrawny niż ulepowaty.
Moja ocena: [3.975]
Comment
-
-
Najlepsze w serii Piaseczyńskich kupowane z niedawnej biedronkowej promocji (sztuka za 2.50).
Ciemny Lager to piwo bardzo zbliżone do Ciemnego Kormorana.
Wybija się przede wszystkim kawa, dobry balans ciemnych słodów, paloność, lekki karmel. Piwo nie jest zbyt słodkie.
Szkoda, że inne piwa z BeerLaba prezentują tak marny poziom- Pszeniczne, Pilsa i Leśnego Lagera bardzo męczyłem.
Comment
-
Comment