Piwo gotowe do oceny
Nepomucen, Mojo
Collapse
X
-
Nepomucen, Mojo
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zmętniony. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i dość trwała. [4]
Zapach: Sosna, różnorakie cytrusy, lekki karmel. Jest jeszcze jakaś intrygująca nuta, ale nie wiem... [3.5]
Smak: Lekka oleistość, goryczka, dość intensywna, ślad sosny. Wszystko ładnie i lekko spakowane. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Żółta eta, dziwny kolor, rzuca się w oczy na półce. Wzornictwo w stylu Nepomucena. Muszę zdementować - na ecie JEST w składzie słód żytni. [4]
Uwagi: Sympatyczne, całkiem lekkie i nieprzegięte piwo w amerykańskim stylu.
Moja ocena: [3.825]Comment
-
Jest w Lidl'u. Czemu nazwa niekonsekwentna? Jak mojo, to żytnio apoMały porterek-przyjaciel nerekComment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: pomarańczowy, zmętniony. [4]
Piana: wysoka, drobnopęcherzykowa,średnio trwała, zostawia koronkę na szkle. [4]
Zapach: intensywny, cytrusy, lekko wyczuwalne owoce tropiklane i nuty pieprzowe. [4]
Smak: chmielowy, cytrusowy , pieprzowy z lekką przyjemną goryczką. Na finiszu odczuwalne jest lekkie drapanie w gardle. Piwo jest lekkie, dobrze pijalne. [4]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: prosta etykieta, sporo informacji, kapsel firmowy. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [4]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Pomarańczowy, za bardzo mętne. [3.5]
Piana: Kremowa, drobna, trwała, ale niska i nie zdobi szkła. [3]
Zapach: Ciekawe połączenie zboża i żywicy, cytrusy delikatne tak samo jak karmel. [4]
Smak: Treściwe, ale nie słodkie, goryczka średnia w stronę wysokiej jak na APA. Przede wszystkim sosnowa igiełka, a potem delikatny cytrus skontrowany jakimś pikantnym ziołem. Piwo bardzo orzeźwia. [4.5]
Wysycenie: Średnie, trochę wolałbym wyższe w tym piwie. [3.5]
Opakowanie: Składniki : woda, słód jęczmienny i żytni, chmiel i drożdże. Taki opis składu to może mieć Harnaś, a nie porządne piwo. Na dodatek etykieta zupełnie bez pomysłu. [2]
Uwagi: Bardzo smaczne lekkie piwko, szkoda że przegapiłem je latem. Termin do 06.05.2019.
Moja ocena: [3.95]Comment
Comment