Kolor: Lekko zmętniony bursztynowy. [4] Piana: Białokremowa, wysoka, bardzo drobna i trwała. [4] Zapach: Czuję głównie karmel, ale z fajnym chmielowym twistem . [4] Smak: Tutaj także karmel, ostrzejszy akcent goryczki chmielowej i daleki posmak ziołowy. Dobrze zbilansowany... [4] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Pite na WFP. Niby ocena winna być uśredniona, ale białe koszule gentlemanów z Recrafta zrobiły robotę . [4.5] Uwagi: Kolejne smaczne i ciekawe piwo z R. Może to i zaczyna być nudne, ale mnie to nie przeszkadza... .
Kolor: Bursztynowy lekko w stronę miedzi, mętne. [4] Piana: Kremowa, niezbyt wysoka, ale trwała, ładny osad na szkle. [4] Zapach: Orzechy laskowe, zboże i angielskie chmiele ( a w sumie powinny być irlandzkie tyle że ja żadnego chmielu z Irlandii nie znam ). [4] Smak: Wyraźnie słodowe i orzechowe piwo, ale goryczka też niezgorsza, ziołowa i lekko popiołowa. Pięknie zbalansowane i bez wad. [4.5] Wysycenie: Średnie, odpowiednie dla tego piwa. [4.5] Opakowanie: Bardzo uboga etykieta, kontra jest dużo większa, a na niej oprócz drożdży pełny skład. Są też sugerowane potrawy i tu jest narysowany kurczak i krowa. Nie jestem wegetarianinem, ale nie podoba mi się to. [2.5] Uwagi: Bardzo smaczne piwo, wypiłem z wielką przyjemnością, choć cały czas mam zagwozdkę co to piwo ma wspólnego z Irlandią.
Piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, termin do 30.08.2017.
Cześć,
Sprzedam sprzęt domowy:
18 skrzynek na piwo, ok 10 skrzynek z butelkami. Butelki są w większości czyste, bez etykiet, mogą byc zakurzone. Część 330ml, część 500ml. Dla zainteresowanego sprawdzę dokładnie ile czego tam jest.
Butelki litrowe z grubego szkła z zamknięciem...
Aromat - początkowo żywiczno owocowy chmiel. Owoce nieco słodsze, tropikalne, coś jak ananas, liczi, potem kokos (ale to może wraz słodszą owsianą nutą, bo owsa sypnęli w postaci słodu i płatków)
Comment