Piwo gotowe do oceny
Socho, Biała Dama
Collapse
X
-
Socho, Biała Dama
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Piwo smakuje jakby ktoś rozpuścił w nim... mydło.
Baza w miarę przystępna ale goryczka którą wg etykiety otrzymano z amerykańskich chmieli spaskudziło to piwo do tego stopnia że ledwo wypiłem. Szkoda że nie napisali jakich dokładnie chmieli użyto, omijałbym z daleka.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty zamglony. [4]
Piana: Brudnobiała, średniodrobna, średniowysoka, ale niezbyt trwała. [3]
Zapach: Niezbyt mocny, sosnowo-chmielowy, tło słodowe i owocowe. [4]
Smak: Delikatna goryczka z akcentem sosnowym, w tle cytrusy. Ślad oleisty. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Jakaś panna idzie do jakiegoś zamku. Nic szczególnego, wysoka jakość. [4]
Uwagi: Całkiem niezłe piwo, choć chyba ginie w zalewie amerykańskości...
Moja ocena: [3.9]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy [4]
Piana: ecru, drobna, dość lekka, niezbyt obfita ale w miarę trwała [3]
Zapach: lekki, leśno-kwiatowy, las iglasty [3.5]
Smak: dość pełne, goryczka mocna i ostra, sosnowo-trawiasta, lekko wyczuwalne cytrusy na drugim planie, dość słabo wyczuwalna baza słodowa na finiszu [3.5]
Wysycenie: dość mocne nagazowanie [3.5]
Opakowanie: etykieta super, brak mi tylko firmowego kapsla [4]
Uwagi: Nie zachwyciło mnie niestety niczym szczególnym, ostre, nachmielone w sposób zbyt natarczywy
Moja ocena: [3.5]Last edited by becik; 2019-05-13, 21:10.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
Comment