AleBrowar, Stout Śniadaniowy

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

AleBrowar, Stout Śniadaniowy

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • rafalek21
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2015.04
    • 1407

Ocena z ARTomatu

Kolor: Bardzo ciemny, praktycznie czarny. [5]
    Piana: Średnio obfita, średnie pęcherzyki, nietrwała, prawie nic po niej nie zostaje, a do szkła się nie klei. [2.5]
    Zapach: Trochę laktozy, umiarkowanie owsiany, kawa zbożowa, średnio intensywny, może być, ale spodziewałem się znacznie więcej po tak długim składzie. [3]
    Smak: Wyraźna laktozowa słodycz, wodnisty, gładki, trochę palono-kawowy, trochę rodzynek, nuta płatków kukurydzianych. [3]
    Wysycenie: Średnie - w sumie pasuje, ew. może ciut za wysokie. [4]
    Opakowanie: Etykieta typowa dla AleBrowaru, tylko ten paskudny gradient w tle szpeci butelkę, komplet informacji. [3]
    Uwagi: Ot taki sobie słodki i wodnisty mleczny stout, pijalny, ale to raczej nie moje klimaty, osobiście wolę treściwsze/bogatsze piwa. Warka do 04.11.2017.

Moja ocena: [3.1]

Comment

• rafalek21
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2015.04
      • 1407

Wcześniejsza ocena, jak i ten post do usunięcia - piwo ma już swój temat pod inną nazwą i parametrami(AleBrowar Sweet Geek). W sumie to piwo można usunąć, bo raczej nikt tu już nie wstawi oceny.

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        AleBrowar, Golden Monk
        darekd
        18% ekstr.
        7,2% alk.

Chmiele: Palisade, Citra, Centennial

Chyba skład i receptura nie zmieniła się z okresu kontraktowego AleBrowaru:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...ar-golden-monk

Jak pojawiło...
        2023-02-03, 00:31
      • darekd
        AleBrowar, Tower of Cats
        darekd
        India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
        I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
        Ekstr. 15%
        Alk.6,2%

w składzie...
        2025-02-12, 23:00
      • ART
        AleBrowar, Farm Gift
        ART
        Na etykiecie mamy utytłanego świniopasa utrzymanego w AleBrowarowej stylówie, trzymającego pod każdą pachą świniaka.

Nazwa Farm i gift nijak mi nie pasują do przywołanej nazwy stylu American Pale Ale. Szczególnie gdy się to piwo doprowadzi do ust.

Bardziej to saison...
        2025-01-05, 00:30
      • ART
        Alebrowar, Saint no more 2024
        ART
        Nabyłem nie zauważając dopisku pod nazwą stylu black ipa.

dopiskiem bylo

with palo santo

być może uznałem że to miała być osoba pozująca za tego miłego mikołajaja na etce.

5,8 alc 14 blg

Aromat słodkiego...
        2024-12-26, 22:33
      • ART
        AleBrowar, Hop Sasa Double Ipa
        ART
        Mamy tu kolejną odsłonę Hop Sasa. Tu DIPA z Zombie i Amora Preta do chmielenia. Butelka.

No nie wiem. W ciemno powiedziałbym że to jakiś lekki owocowy kwas. Ale nie... to miała być double ipa z polskimi chmielami. Ostrzyłem sobie zęby na to jakie efekty daje zombie. No nie o takie...
        2024-02-16, 19:22
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...