Piwo gotowe do oceny
Wąsosz, [SzałPiw] Bloody Belfegor
Collapse
X
-
Wąsosz, [SzałPiw] Bloody Belfegor
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, z rubinowymi refleksami. [4.5]
Piana: Wysoka, trwała, lekko beżowa, pięknie oblepia szkło. [4.5]
Zapach: Kwaskowy, niezbyt silny. [3]
Smak: Słodowy, słodki, karmelowy, lekko biszkoptowy, kwaskowe, czerwone owoce. Końcówka kwaskowa i słodkawa jednocześnie. [4.5]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Charakterystyczne, dobra kolorystyka, tylko ten napis jakiś kulawy. [4]
Uwagi: Kupując piwo z porzeczką spodziewałem się czegoś kwaskowego, a jest dość słodko - i dobrze! Owoce występują tu jako dodatek i nie dominują całości, pierwszy plan to karmelowa słodowość. Tęgie, wybitnie deserowe piwo. Fajny pomysł, ale trochę brak mu pazura, poprawne, smaczne, ale nic więcej. Wyszedł imperial dunkel z owocami
Moja ocena: [3.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Barwa ciemnobrązowa, z wiśniowymi refleksami [4.5]
Piana: Drobnobąbelkowa, gładka i dość trwała, fajnie oblepia szkło [4.5]
Zapach: Zapach porzeczkowo-czekoladowy, dość delikatny [3.5]
Smak: Smak dosyć złożony, gorzka czekolada z owocami (czarna porzeczka, wiśnia), przypalony biszkopt, lekka słodycz karmelowo-miodowa, delikatny kwasek na końcu. [4.5]
Wysycenie: Dość niskie, odpowiednie do piwa. [4.5]
Opakowanie: Kolorystyka niby odpowiednia do nazwy, ale małe czerwone napisy na czarnym tle sprawiają, że nic nie widać i mocno wkurzają, przy okazji uświadamiając mi, że czas płynie i oczy już nie te... [2]
Uwagi: Warka 10/05/2019. Obawiałem się trochę, że czarna porzeczka zdominuje smak, ale nie jest źle. Piwo jest złożone i smaczne. Swoją moc też ma. Kupione w Winotece Płockiej.
Moja ocena: [4.025]Last edited by Pinio74; 2018-09-29, 22:28.BIRRARE HUMANUM EST
Comment
-
Comment