Piwo gotowe do oceny
Jabłonowo, Manufaktura Szlager
Collapse
X
-
Jabłonowo, Manufaktura Szlager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Słabizna. Goryczka niska i podszyta zielskiem, słodkawe, zapach nijaki. Do Pilstoleta się nie umywa.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika zgoda Wyświetlenie odpowiedziSłabizna. Goryczka niska i podszyta zielskiem, słodkawe, zapach nijaki. Do Pilstoleta się nie umywa.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasne, słomkowe, złote [4]
Piana: drobno-pęcherzykowa i trwała, aksamitna [4]
Zapach: słód, chmiel, słodkość, warzywka [2.5]
Smak: słód, lekka goryczka, chmiel, lekko słodkie [3]
Wysycenie: Srednie, poprawne [3.5]
Opakowanie: Jest w porządku, poprawne, śmieszne [4]
Uwagi: WARKA:
22.10.17 08:23
alk. 5,6% obj.
Lager jak to lager te warzywka w tym przypadku mi przeszkadzają. Nie mój typ. Nie jest złe bo bym skłamał. W obliczu wszechobecnych euro lagerów jest wart spróbowania i polecam.
Na pewno lepiej spróbować to Piwo niż typowego koncerniaka.
Pozdrawiam
Moja ocena: [3.05]Ostatnia zmiana dokonana przez slyboots; 2017-04-13, 20:37.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złocisty [4.5]
Piana: ecru, drobna dość zwarta, długo się utrzymywała [4]
Zapach: słabiutki, głownie słodowy z owocami w tle [3.5]
Smak: pełne i treściwe, nawet lekko misiowate, fajna goryczka, dobrze wyczuwalna, lekkie owocowe posmaki, niezła baza słodowa, całość dobrze zbalansowana [4]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: dość ciekawa szata graficzna, firmowy kapsel [4]
Uwagi: Dla mnie to dobry, smaczny lager wypity szybko i ze smakiem do obiadu, w tej cenie wręcz bardzo dobry, na pewno sięgnę po więcej, mi smakował
Moja ocena: [3.9]Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2017-04-22, 12:45.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Jedni piszą, że marne a drudzy, że fajny w miarę dobrze stojący cenowo lager.
No to sprawiliście, że jednak to piwo kupię i wypiję.
Comment
-
-
Łał, ktoś w tym wyczuł chmiel a innym to nawet smakowało .
A na poważnie to albo trafiają do Biedry z różnych warek albo całą tą sensorykę, Panie, między bajki włóż. Ja uważam, że ze wszystkich wypustów biedronkowych z Manufaktury to Szlager nie dość, że jest najsłabszy to jeszcze ewidentnie wadliwy (DMS i landryna).
A teraz przez was będę musiał sprawdzać czy to wadliwa sztuka była czy macie dziwny gust
Comment
-
-
Wygląd: kolor bursztyn, ładna, drobna piana, ładny lacing
Zapach: zielone jabłko, herbata.
Smak: myślałem, że otrzymam Pivo lub Jabłonowo Jasne Pełne, a to pustak o posmaku mokrego papieru a’la Połczyn, z niewielką goryczką, lekka melanoidynowość, no i jabłko. Lager miał być chmielowy, nie jest, ani w smaku, ani zapachu.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lhunbleidd Wyświetlenie odpowiedziŁał, ktoś w tym wyczuł chmiel a innym to nawet smakowało .
A na poważnie to albo trafiają do Biedry z różnych warek albo całą tą sensorykę, Panie, między bajki włóż. Ja uważam, że ze wszystkich wypustów biedronkowych z Manufaktury to Szlager nie dość, że jest najsłabszy to jeszcze ewidentnie wadliwy (DMS i landryna).
A teraz przez was będę musiał sprawdzać czy to wadliwa sztuka była czy macie dziwny gust
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Lhunbleidd Wyświetlenie odpowiedzitrafiają do Biedry z różnych warek albo całą tą sensorykę, Panie, między bajki włóż.
Comment
-
Comment