Kolor: Złoty zmętniony. [4] Piana: Biała, drobna, wysoka i dość trwała. [4] Zapach: Owoce, karmel, chmiel i delikatne nuty chemiczne. [4] Smak: Stonowana goryczka, karmel, owoce i jakieś posmaki lekko rozpuszczalnikowe... [3.5] Wysycenie: Średnie. [4] Opakowanie: Urzeka mnie niedźwiedź w pióropuszu indiańskiego wodza, choć wzrok jego lekko mętny... Po prostu mi się podoba, świetnie pasuje do nazwy. [4.5] Uwagi: Fajne piwo. Wyważone, treściwe, ale parametrycznie dość delikatne jednak.
Kolor: Bursztynowy, mocno zmętniony. [4] Piana: Średnia, bardzo trwała, zostaje spory kożuch. [4.5] Zapach: Nikły, cytrusowy. [3.5] Smak: Słodowy, ciastkowy, cytrusowa chmielowość, goryczka cytrusowo-ziołowa, średnia, długa. [4] Wysycenie: Niskie. [4] Opakowanie: Ładne, fajny ten niedźwiedź. [4] Uwagi: Hm, smaczne piwo, ale szkoda, że jest tak mało intensywne. Goryczka nie jest przesadnie wysoka, mogłoby nawet być uznane za APA, a nie AIPA. Zbyt oszczędnie nachmielili je na smak i przede wszystkim na aromat.
Bodajże druga miejscówka firmowana przez Deer Bear na toruńskiej starówce. I podobnie jak w specjalizującej się w Ramenie Bazie - średnio mi się tam podobało. Byłem w piątkowy wieczór, aż tak pełno nie było, najwyraźniej nie tylko dla mnie takie ciemno-sterylne wnętrze jest niezbyt...
Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.
Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
Jasnozłote, lekko mętne.
Piana obfita, gęsta i trwała.
Aromat - spod owocowości z nutkami cytrusów, wyłania się przyjemna acz może nieoczekiwana słodowość.
Goryczka wysoka, ułożona....
Comment