Piwo gotowe do oceny
Amber, Neptun
Collapse
X
-
Amber, Neptun
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: złoty, klarowny. [4.5]
Piana: średnio wysoka, o zróżnicowanych pęcherzykach, dość trwała, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, słodowy i lekko chmielowy. [3]
Smak: słodowy, słodki, goryczka na granicy wyczuwalności. Piwo słabe, za słodkie, trudno się je pije. [2.5]
Wysycenie: średnie do wysokiego [3.5]
Opakowanie: ładny kapsel, etykieta przeciętna, brak zawartosci ekstraktu i pełnego składu. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.025] -
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasnozłoty, świetlisty wręcz. [4]
Piana: Biała, dość drobna, niewysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Powiew metalu jakby, klimaty eurolagerowe zdecydowanie. [3]
Smak: Typowy lager, lekko słodowy z akcentem chmielu w tle. [3.5]
Wysycenie: Średnie w kierunku podwyższonego, może być. [4]
Opakowanie: W porównaniu do reszty wrażeń - całkiem fajne wzornictwo, naprawdę mi się podoba. [4]
Uwagi: Trochę oldskulowy lager, niby fajny, ale jednak nie bardzawo... .
Moja ocena: [3.35]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, klarowny. [4]
Piana: Biała, bardzo szybko opadła, nie zdobiła szkła. [2.5]
Zapach: Słodowy, sfermentowane owoce, mokra ścierka i trochę zmoczonych na trawie trampek. W końcu to Neptun - bóg wód, chmur i deszczu. [2]
Smak: Słodowy, trochę za słodkie, lekka trawiasta goryczka. Tyskie i Żywiec są lepsze. [3]
Wysycenie: Za duże, bekam i pierdzę każdymi możliwymi otworami jakbym najadł się grochu z kapustą. [2]
Opakowanie: Na duży plus bardzo ładny kapsel. Etykietę i kontrę psuje jakaś nachalna promocja. Butelka zwrotna. [4]
Uwagi: Wypiłem dziś ten bardzo unijny lager pierwszy i ostatni raz w życiu. Termin do 22.02.2020.
Moja ocena: [2.65]Comment
-
👍 1Comment
Comment