Hoppy Lab, AIPA

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Hoppy Lab, AIPA

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9802

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, zamglony. [4]
    Piana: Biała, średniodrobna, wysoka i trwała. [4]
    Zapach: Słód i owoce z kontrującym tłem sosnowym. [4]
    Smak: Wytrawne, kwaskowate cytrusy i inne owoce tropikalne, sosnowa, intensywna goryczka. Konkretne smaki... [4]
    Wysycenie: Średniowysokie. [4]
    Opakowanie: Dziwny nieco motyw psa, "skrzyżowany" z amerykańską flagą. Nie bardzo nadanżam, ale psy generalnie lubię . Nie lubię za to dziecinnych wierszyków i pomarszczonego papieru. [3.5]
    Uwagi: Piwo smaczne, treściwe bardziej, niż wskazywałyby parametry.
    A na ecie parametry "mocnejsze": 15* i 5,2%, niewiele, ale zawsze .

Moja ocena: [3.975]

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Brofaktura, Hoppy Grodzisz
      e-prezes
      Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
      2023-04-21, 13:39
    • bastion
      Ukraina, Odessa, Baltska Doroha 6, Hoppy Hog. [Bez wyszynku]
      bastion
      Kolejny browar rzemieślniczy w Odessie, ulokowany jest w pobliżu innego - Kaczka. Ale trafić do niego jeśli się nie zna lokalizacji jest trudno.
      Jak to bywa tam w tradycji, nie odnajdziemy żadnego śladu na zewnątrz że tam cos takiego się znajduję. Kiedy dotarłem na miejsce, dopiero...
      2022-07-25, 19:30
    • e-prezes
      Wąsosz (?), Wawelskie AIPA
      e-prezes
      Piwo dystrybuowane wokół Krakowa i w nim zapewne przez podmiot/hurtownię z Krakowa. Są dedykowane szklanki. Tu wyłapane w lecie pod miastem w Zielonkach.

Generalnie cieszy mnie to, że nie tylko mierne piwa są oferowane w lokalach gastro poza centrum miasta. Ja byłem dość mocno...
      2023-01-29, 17:02
    • darekd
      ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
      darekd
      Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
      Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
      Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
      2025-01-22, 22:57
    • ART
      Fanø, Get Scrooged Hoppy Red Ale
      ART
      A tak sobie skopiowałem całkiem zacną formatkę od GaryFisher

Fanø, Get Scrooged (Hoppy Red Ale) [a.8%; e.?*Plato]

Kolor: czerwono-brązowy, jak nie przeleje się całości z mętem to jest bardzo klarowne i serwuje piękne refleksy [4,5]

Piana: biała, drobnaziarnista,...
      2022-12-25, 23:22
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...