Piwo gotowe do oceny
Gościszewo, [PBT] Starogdańskie Classic
Collapse
X
-
Gościszewo, [PBT] Starogdańskie Classic
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Piwo Starogdańskie Classic - ocena laika
Piwo Starogdańskie Classic 6,1% alk.
Bardzo dobrze się pije, super smak, mega motor rozmów do ranka .
Mimo (o zgrozo) wypicia około 10 butelek - siedziałem za blisko skrzynki, ranek był bardzo rześki i bez żadnych komplikacji, tylko smak chmielu w ustach pozostał .
Śniadanie zjedzone ze smakiem a około g. 13 alkomat wykazał zero !!!
Normalnie już po 2 piwach ze sklepu mam dosyć i rano "boli głowa" i niekiedy dzień z głowy.
Kolega wyjaśnił mi że to oznaka między innymi naturalnego składu piwa, braku chemii oraz długotrwałego procesu ważenia.
-
-
Pojawiło się w Aldi za prawie 8 zł!
Jest jeszcze lżejsza wersja Starogdańskiego:
14% więc spodziewałem się treściwego, słodowego piwa, takiego na chłodniejszy sezon.
Uderzył chmielowy zapach (zielsko, trawa, ciut skunksowate ale nie od utlenienia, zapach który mi się kojarzy z zapachem niektórych plastrów). Taki podobny smaczek.
na kontrze marketingowa informacja o p. Lucjanie od starego Heveliusa i jego uczniu Sebastianie....
Sprawdziłem, że p. Lucjan skończył pierwszy rocznik Technikum Przemysłu Browarniczego w Tychach, które powstało w 1949. O którym wzmianka tu:
Bez urazy, ale albo pan Lucjan wiele zapomniał (lub posłużył za "bro-celebrytę") albo pan Sebastian niewiele się nauczył, bo zajmuje się jak wyguglałem głównie promocją tzw. produktu regionalnego, co zapewne zajmuje wiele czasu. W związku z tym produkt należy do "Grupy Piw Pomorskich" i został wpisany na listę ministerialnych produktów itp, idt.
Niestety nachmielenie chmielem lubelskim nie spowodowało, że to "pomorskie" piwo smakuje jak te z innych regionów. Ma natomiast coś wspólnego z Żuławami - mimo, że równe, to jednak niskie.
Comment
-
Comment