Piwo gotowe do oceny
Miedzianka, Boberek
Collapse
X
-
Miedzianka, Boberek
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Nazwa nawiązuje do rzeki Bóbr przepływającej w okolicach.
Styl: Barley Wine (22% ekstr., 9% alk.)
Leżakowane z dębowymi płatkami beczek po bourbonie. Niepasteryzowane.
Aromat - łagodne tony karmelu, wanilii i suszonych owoców
Piana - średnia, gęsto-kremowa, z trwałym kożuszkiem, zostaje na szkle
Barwa - ciemniejszy bursztyn, zmętnione
Wysycenie - średnie, delikatnie podszczypuje
Smak - suszone owoce na czele z rodzynkami, rozgrzewające tony destylatowe,
alkohol wyczuwalny, ale nie drażni, płatki dębiny tylko delikatnie wyczuwalne, trochę
karmelowej ciastkowości
Treściwość - zdecydowanie wysoka
Pite w wersji butelkowej i lanej. Smakowało. Udany, klasyczny BW. Jest deserowo, ale nie ulepkowato, alkohol w ryzach. Dla niektórych może być mało wyraźna beczkowa dębina, ale ja nie lubię jak dominuje. Z doświadczenia wiem, że wraz z upływem czasu jej wyczuwalność może się wzmagać (choć nie wiem czemu). A to piwo ma bardzo dobry potencjał do dłuższego leżakowania (ponad wyznaczony termin: 27.11.17).
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika LubieStrongi Wyświetlenie odpowiedziZaproście pana Jarosława do degustacji. Jest aktorem.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowy, zamglony. [4.5]
Piana: średnio wysoka, drobna, niezbyt trwała, zostawia ślady na szkle. [3.5]
Zapach: intensywny, przyjemny, mocno owocowy, słodowy, karmel, wanilia. Po ogrzaniu wychodzi alkohol. [4.5]
Smak: słodowy, słodki z delikatna goryczką. Owoce kandyzowane i suszone, wanilia, melasa i lekki karmel. Lekko wyczuwalny, rozgrzewający alkohol. Piwo jest treściwe, gładkie, lekko oleiste i bardzo smaczne. [4.5]
Wysycenie: średnie. [5]
Opakowanie: całkiem fajna etykieta, mapka okolic Miedzianki, brak pełnego składu, tekst umieszczony w poprzek etykiety, goły kapsel. [3.5]
Uwagi: Warka z terminem 05.10.2017.
Moja ocena: [4.375]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnobursztynowy, lekko mętny. [4]
Piana: Niska, szybko opada do zera, zostaje mikroskopijny kożuszek. [3]
Zapach: Słodowy, lekki karmel i zboże. Niezbyt silny. [4]
Smak: Słodowy, słodki, lekki karmel i likierowość, wyraźna beczkowa waniliowość. Goryczka niska, ściągająca. [4]
Wysycenie: Niskie. [4]
Opakowanie: Ok, szkoda, że etykieta pomarszczona. Plus za doczepioną "ulotkę" na szyjce butelki. [3.5]
Uwagi: Data do 10.05.2018. Gęste, słodowe piwo z całkiem wyraźną goryczką. Szkoda, że nie ma nut bakaliowych, czy winnych, jest niezbyt mocno złożone. Bardzo wyraźna beczka niemal dominuje nad całością.
Moja ocena: [3.875]
Comment
-
Comment