Piwo gotowe do oceny
Łańcut, Żytomierz
Collapse
X
-
Łańcut, Żytomierz
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
zgłupiałem z tymi tematami zatem dam tutaj, a niech ktoś sobie to pozmienia/poprzenosi
Twoje zdanie na temat konkretnych wytworów piwowarskichPoddziały: Polska | Europa | Piwa domowe (...)
17blg
6.5 % alkoholu
SKŁAD: słód pilzneński, słód żytni, słód monachijski, słód cararye, słód caraaroma, jęczmień palony, słód czekoladowy żytni; chmiel Columbus; drożdże płynne
Zasyp słodów żytnich 25%.
Pite 09/06/2017 lane
0,5l za 10zł
Sroga goryczka przechodząca w paloność. Prażony słonecznik i albedo z grapefruita. Pychota. Syte, lekko oleiste. Mnie wydało się bardziej goryczkowe niż palone. Tak mi się wydaje.
Mnie smakuje. Polecam.
Jak tylko znajdę butelkę to od razu kupuję
Comment
-
-
To co, chcąc w tym temacie mieć swoją ocenę Żytomierza, a nie jakiejś młódki, 17-tki to tutaj muszę jeszcze raz oceniać piwo? Czy ktoś jednak połączy tematy?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Comment
-
-
Piwo ciemne, gęste, oleiste z długo utrzymującą się, drobnopęcherzykową pianą.
W aromacie z butelki paloność, słonecznik, ale i jakby cytrusowa chmielowość. Po przelaniu do szkła odczucia spotęgowane - dochodzi także mielona kawa. W smaku to samo, ale mam wrażenie, że czuć tu jednak alkohol.
Piwo bardzo pijane, wysycenie nie przeszkadza (jest niskie). Może to i stout, ale wyjątkowo orzeźwiający również i na gorące dni (pewnie za sprawą dosyć mocnej goryczki).
Kolejny udane piwo z Łańcuta i kolejny udany "ciemniak". Bardzo udany. Polecam wielbicielom ciemnej strony mocy.
PS: Piję kolejny łyk i... gęstość po prostu powala!Last edited by SeeJay; 2017-06-21, 15:32.
Comment
-
-
6.5 % alk.
6/12 IBU .
17% BLG
Data ważności: 10/02/2018 pite 16/09/2017
Niefiltrowane, niepasteryzowane. A dają ważności 5 miesięcy. Chłopaki mają czysty browar.
Żytni Extra stout.
Gładziutkie. Palone. Ziemiste. Wręcz wędzone.
Czarna gorzka kawa i czekolada.
Bardzo dobre i treściwe piwo.
Cena 8.99zł
Mogło by być tańsze, ale to raczej nie wina browaru a pośredników
Nowa stylizacja graficzna ?
Moim zdaniem średnio udana.
Lepsze niż szlacheckie zaciągi lecz nadal mało chwytliwe.
fot.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarne jak smoła. Nawet przy nalewaniu widać, że jest bardzo ciemne. Oczywiście nic pod światło nie prześwituje. [5]
Piana: Początkowo duża z wieloma grubymi bąblami. Potem trochę opada i robi się jednorodna. Brązowa, średnio/długo trwała. [4]
Zapach: Ładny, ale co najwyżej średnio mocny. Paloność, kawa, ciemne słody i chmiel (żywiczny). Z czasem chmiel staje się jakby coraz mocniejszy. Zapach w sumie ładny, ale za słaby. [4]
Smak: Bardzo smaczne piwo. Palone słody, kawa i chmiel żywiczny, a całość kisielowata, śliska od żyta. Goryczka mocna chmielowa i palona, przypalona. Posmak długi, gorzki, palony. Słodycz umiarkowana. [4.5]
Wysycenie: Początkowo chyba ciut za mocne. Później ok. [3.5]
Opakowanie: Nie za bardzo przekonuje mnie grafika z okularami. Kolory natomiast fajne. Starannie naklejona etykieta, kapsel firmowy i parametry podane. A do tego bardzo fajna nazwa. [4]
Uwagi: Bardzo smaczny żytni stout. Gdyby jeszcze wzmocnić zapach, byłoby super.
Moja ocena: [4.225]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
Comment
-
Comment