Piwo gotowe do oceny
Gryf, [Piwowarownia] Koszałek Hopałek
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Złoty, lekko zmętniony. [4]
Piana: Białokremowa, drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Żywiczno-sosnowy, chmielowy, delikatne tło owocowe. [4]
Smak: Delikatny, lekko oleisty, chmielowy z akcentem sosnowym i minimalnym śladem cytrusów. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Dość oryginalne, choć nazwa jeszcze bardziej . [4]
Uwagi: Całkiem sympatyczna APA, jak dla mnie zaskakująco treściwa przy dość delikatnych parametrach.
Moja ocena: [3.8]Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztyn, mętne [4]
Piana: ładna, spora, średnio pęcherzykowa, ładny, gęsty lacing [4]
Zapach: fajny, owocowo tropikalny z lekką nutą winogron i nafty, cebuli bazylii, żywiczny, trochę melanoidynowy, chlebowy, ziemisty [4]
Smak: lekkie piwo, ale dosyć gęste, gładkie, puszyste, słodowe, słodkawe, chlebowe, melanoidynowe, goryczka średnia, w smaku owoce tropikalne, mango, ananas, ale jest i jakaś cytryna, i gorzki cytrus, winogrona, lekka cebula i żywiczność – wbrew etykiecie ono jakoś wybitnie cytrusowe nie jest, jest bardziej owocowo tropikalne. Wysoce pijalne. Wysycenie średnie, mogłoby być wyższe. [4]
Wysycenie: średnie, mogłoby być wyższe [3]
Opakowanie: Bardzo mi się podoba nowa seria etykiet Piwowarowni, a zaczynali od kompletnej szmiry [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.95]Last edited by nietzschee; 2017-07-12, 22:09.Comment
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: złocisty, lekko zmętniony [3.5]
Piana: widoczne drobinki chmielu i osadu. Piana jasna z drobnych i średnich pęcherzyków, opadając zostawiła ślad na szkle. [4]
Zapach: delikatny: słodowy i chmielowy – nuta cytrusowa na pierwszym planie a dalej ziemista. [3.5]
Smak: jest zbalansowane. Są słody, nuta zbożowa i biszkoptowa z minimalnym kwaskiem na finisz. Goryczka poniżej średniej, w nucie cytrusowej i ziołowej. Z kolejnymi łykami piwo staje się coraz bardziej wytrawne. [3.5]
Wysycenie: Powyżej średniego - optymalne [4.5]
Opakowanie: Przyzwoita etykieta i dobre info na kontrze. [4]
Uwagi: Jak na ekstrakt, piwo jest sycące i pełne.
Bardzo przyjemna APA na letnie popołudnie.
Moja ocena: [3.625]Comment
Comment