Kolor: Żółty, umiarkowane zmętnienie. [4] Piana: Śnieżna, drobnopęcherzykowa, wysoka i trwała, gdyby nie za słaby tzw. lejsing ( czy lacing ) to byłoby perfekt. [4.5] Zapach: Słodkie owoce tropikalne, cytrusy, mało pszenicy oraz czegoś od drożdży. Po minucie amerykańskie aromaty uleciały gdzieś w nieznane, niczym pieniądze z Amber Gold i pozostał jedynie chlebkowo-zbożowy niuans. [3.5] Smak: Treściwe piwo i to jest główna zaleta, choć w tym stylu akurat mało ważna. Zbożowe i słodowe odczucie dominuje, goryczka jest niska i cytrusowa. Końcówka jest trochę kwaskowata i orzeźwiająca, tak jak jest w opisie i za to 0,5 pkt więcej. [3.5] Wysycenie: Średnie, powinno być wyższe moim zdaniem. [3] Opakowanie: Brak pełnego składu, zarówno chmieli i drożdży. Prosta etykieta podobna do innych z tej serii. [3] Uwagi: Piwo jest dobre, jednak trochę nudne, za bardzo słodowe, nie ma wad, ale też i czegoś co pozostanie w pamięci. Z tej serii jakoś najchętniej kupuję Saison.
Najlepiej spożyć przed: 14.12.2017.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika DariuszSawicki
Uwagi: Piwo jest dobre, jednak trochę nudne, za bardzo słodowe, nie ma wad, ale też i czegoś co pozostanie w pamięci. Z tej serii jakoś najchętniej kupuję Saison.
Najlepiej spożyć przed: 14.12.2017.
APA się troszkę poprawiła
Porter przeniósł się całkiem do ŻYWCA. lecz nadal jest niezły, choć chyba mniej palony
Saison trzeba sobie odleżakować, wtedy nabiera więcej posmaków
A tę nowość zakupię jak tylko ujrzę. Internety mówią, że noty ma nawet niezłe
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SteamPunker
Kupione pewnie w "angielskiej sieci marketów" za kosmiczną kwotę...?
Rozumiem, że chodzi Ci o mój opis piwa z browaru Amber ( Stout ). To piwo w moim Tesco w dalszym ciągu kosztuje 8,99 zł, ktoś tu się lokalnie pomylił i zwyczajnie nie pojął jeszcze swojej pomyłki.
A Żywiec Amerykańskie Pszeniczne kosztuje zwyczajnie, czyli 4,49 zł.
Rozumiem, że chodzi Ci o mój opis piwa z browaru Amber ( Stout ). To piwo w moim Tesco w dalszym ciągu kosztuje 8,99 zł, ktoś tu się lokalnie pomylił i zwyczajnie nie pojął jeszcze swojej pomyłki.
A Żywiec Amerykańskie Pszeniczne kosztuje zwyczajnie, czyli 4,49 zł.
W moim Tesco amberowski stout po godzinach także nadal kosztuje 8,99zł
Wpadł do KODU " Amber Po Godzinach" i tak sobie stoi w tej cenie na półce. Aż do kolejnego po godzinach :]
Ooo , to myślałem, że tylko w moim mieście są jakieś ciamajdy.
Pracownicy takich sklepów nie mają żadnego wpływu na ceny produktów (z wyjątkiem przecen artykułów z krótką datą i błędnej ceny promocyjnej). Wszystkie ceny są ustalane odgórnie w centrali i są najczęściej jednolite dla całego kraju, oczywiście w obrębie danego formatu sklepu.
Co do dostępności, to jestem prawie pewien, że dostawy były do wszystkich marketów w jednym czasie, więc jeśli w którymś nie ma, to najpewniej znaczy, że jest na stanie, ale nie jest wystawiony i zalega na magazynie, co się dość często zdarza, szczególnie na większych obiektach. Nowości i artykuły spoza stałej, standardowej oferty (tzw. planogramu) nie mogą być wystawiane ot tak sobie w półce, więc czasem jest problem, bo nie zawsze jest na nie jakaś wolna lokalizacja, tym bardziej, że piwa z KP, GŻ i CP są wystawiane przez przedstawicieli z firmy, którym się ciągle spieszy i robią na odwal się, a nie pracowników sklepu, więc bywa tak, że ani przedstawiciel, ani kierownik stoiska w sklepie nie zainteresują się, albo mają to gdzieś i nie chce im się zajmować "jakąś kolejną nowością", więc taki towar zjeżdża na magazyn, albo trafia w zupełnie przypadkowe miejsce, gdzie akurat jest wolna półka.
Więc jak komuś bardzo zależy, to w wątku ze zgłoszeniami nowych piw, gdzie zgłaszałem nowego Żywca, podałem jego ean, więc można podejść do jakiegoś napotkanego pracownika i poprosić, żeby sprawdził zapas w systemie.
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika koorchuck
Pracownicy takich sklepów nie mają żadnego wpływu na ceny produktów (z wyjątkiem przecen artykułów z krótką datą i błędnej ceny promocyjnej). Wszystkie ceny są ustalane odgórnie w centrali i są najczęściej jednolite dla całego kraju, oczywiście w obrębie danego formatu sklepu.
.
no niby tak. Tylko np. w Rzeszowie nadal stout kosztuje 8,99zł
Wyjaśnienie jest proste.
Kiedyś Amber po godzinach miał cenę 4,99zł. Piwo się zmieniało a cenówka zostawała taka sama.
Następnie przyjechał Barley wine, który wskoczył na cenę 8,99zł (no bo wielkie BLG i %)
Barley wine się wyprzedał, przyjechał kolejny " po godzinach"
Ktoś tam dał dupy i zmienił tylko na cenówce kod kreskowy a kwota została po swoim poprzedniku. No i kilku miastach jest stout po 8,99zł w cenie BW a w pozostałych ktoś ogarnął, że to nie jest jednak to damo piwo co poprzednio i zmienili cenę na 4,99zł
Za piątala bym to piwo z miłą chęcią kupił, lecz 9 zł nie dam. Nie będę płacił za czyjeś przeoczenia :]
No ale już tutaj nie trujmy, bo rozwadniamy temat, który nie jest o amberze
Piana - więcej na początku potem pełna warstewka (częściowo puchata).
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - pomarańczowy.
Aromat - cytrusy i coś ziołowego....
Tymczasem, rzeczywiście jest w sprzedaży nalewakowej, 03 za 10zł, 0,5 za 12zł. Wrażenia? Ładna czapa piany, lekkie nuty okołoporterowe-w końcu zasyp bardzo podobny, przewija się trochę karmelu, piwo...
Jeden z najdziwniejszych firmowych lokali browaru w jakich dotychczas byłem.
PUB Papiernia znajduje się w centrum Żywca, nieco ponad pół kilometra od dworca kolejowego.
Jest to teren przemysłowy, gdzie mieści się sam browar, a PUB Papiernia jest niby nocną dyskoteką, ale tak naprawdę...
Witam, mam do sprzedania kegi po piwie w bardzo dobrym stanie (10 sztuk x 30L + 1 sztuka 50l); Głównie Beck's,Pilsner, Żywiec, Okocim oraz Browar Szczecin S.A. (50l)
Kegi oczywiście z legalnego źródła;
Wojewodztwo slaskie
T:576046066...
Comment