Tylko napiszcie, że w hipermarketach Tesco
Żywiec, Żywiec Amerykańskie Pszeniczne
Collapse
X
-
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziTylko napiszcie, że w hipermarketach Tesco
U nas nie ma już małego tesco to o nich zapominam
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziTak, w hipermarketach. Innych sklepów TESCO chyba nie ma? (To nie casus Carrefour).Last edited by dlugas; 2017-07-14, 16:10.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedziTak, w hipermarketach. Innych sklepów TESCO chyba nie ma? (To nie casus Carrefour).
Comment
-
-
Na szczęście nie daleko mam do Robox'a i nabyłem piwa za 20 zł.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziNa szczęście nie daleko mam do Robox'a i nabyłem piwa za 20 zł.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika robox Wyświetlenie odpowiedziPewnie jak wrócę z urlopu w środę, to już puste półki zastanę ?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Jasny, słomkowy, lekko zmętniony. [4]
Piana: Przewaga drobnych pęcherzyków, troszkę średnich. Przy nalewaniu gęsta czapa piany, redukuje się nie za szybko ale zostaje do końca na grubość paznokcia, ogólnie bardzo ładna. [4.5]
Zapach: Aromaty od chmieli: cytrus, grejfrut dość intensywny, w tle majaczy banan. [4]
Smak: Spodziewałem się wody ale jest lepiej niż przyzwoicie: goryczka jest odczuwalna do tego pomarańcza z lekkim bananem, lekko kwaskowe. Nie woda jak ich APA. [4]
Wysycenie: Średnie, odpowiednie. [3.5]
Opakowanie: Klasyczne jak w Żywcu,ładne. Jedyny ból to nie podany skład chmieli. No nic, ważne że są. [4]
Uwagi: W Carrefurze promocja. Warka: 23.12.17. Zdziwiłem się, że jest tak dobre, jak będą trzymać poziom to jest konkurencja dla kraftowych. I cenowo i smakowo. Czy to dobrze, że korporacja robi coś solidnego? Nie mylić z fantastycznym, znakomitym, boskim czy nadprzyrodzonym
Moja ocena: [4.025]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bladozłoty mętny. [4]
Piana: Biała, bardzo drobna, wysoka i bardzo trwała. [4.5]
Zapach: Cytrusy, zioła i delikatny chmiel. [3.5]
Smak: Cytrusy, słód i delikatny banan. [3.5]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W żywieckiej serii, dopracowane jak zawsze, pod każdym względem. [4.5]
Uwagi: W ślepym teście spokojnie uznałbym to piwo za przyzwoitego krafta .
Moja ocena: [3.7]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziUwagi: W ślepym teście spokojnie uznałbym to piwo za przyzwoitego krafta .
nawet na wizji
Comment
-
-
Wczoraj kupiłem we freszu za 4,69. Trochę szkoda że nie łapie się na promocję żywcową 2 za 6 (w promocji tylko Porter, APA, Saison i Białe).
No cóż, trafiłem na warkę styczniową i niestety nie podzielam zachwytów, choć w sumie warka też inna od chwalonych w poprzednich postacj. W ślepym teście nie dotrzegłbym różnicy pomiędzy ŻAP, a ŻAPĄ.
Dam temu piwu jeszcze jedną szansę, jak trafię je gdzieś w lepszej cenie. W sumie to szkoda że we freszu nie ma już White IPA z Gordziska. Kerfur i Makro które posiadają te piwo w regularniej ofercie, niestety mi nie po drodze
Comment
-
-
Całkiem fajne udane piwo. z "amerykańską" to może niedużo wspólnego ale lekkie, orzeźwiające z lekko cytrusowymi aromatami i smakiem - na lato świetna konkurencja, prawie dwa razy tańsza, dla zapatrzonego w siebie i odlatującego cenowo kraftu.
Comment
-
-
Piłem wczoraj ponownie, bo cieplutko to chce się pić.
warka grudzień 2017 chyba połowa.
Aromat bardzo ładny. Są cytrusy, slodkie tropikalne owocki. W smaku jednak wodniste, puste i lekko kartonowe. Jedna na szybko obleci w celach nawodnienia.
W regularnej cenie 4,49zł nie warta, lecz w jakiejś promocji 4za 10zł czy 2 za 6zł jest to jakaś opcja na lato.
Kraftowych american wheatów piłem mało, to się nie wypowiem czy jest przepaść. Jednak zdarzały się takie kosztujące 7-8zł, które mnie swoją nijakością mocno zawiodły.
Ogólnie ten styl moim zdaniem (do picia w domu do tv czy kompa) nie jest warty 8zł.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy, zamglony. [3.5]
Piana: wysoka, średniopęcherzykowa, trwała (pozostaje spora warstwa do końca picia), zostawia ślady na szkle. [4.5]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, cytrusy, nuty zbożowe. [3.5]
Smak: lekka goryczka, przyjemna w piciu, cytrusy, nuty zbożowe i niestety banan. Piwo jest orzeźwiające, może nieco za lekkie. [3]
Wysycenie: wysokie. [4.5]
Opakowanie: ładna etykieta, brak pełnego składu, ładny kapsel. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.475]
Comment
-
Comment