Piwo gotowe do oceny
Okocim, Karmi o smaku Grejpfrut
Collapse
X
-
Okocim, Karmi o smaku Grejpfrut
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemny brąz. Pod światło piękny rubin. Piwo klarowne. [4.5]
Piana: Piana średnia, niejednorodna. leciutko beżowa. Średnio trwała, pozostawia duże ślady na ściankach kufla. [4]
Zapach: Prosta mieszanka grapefruita i Karmi. Umiarkowanie mocna, lekko słodka, lekko kwaśna. [3.5]
Smak: W smaku wyraźny grapefruit zmieszany z Karmi (ciemna cukierkowa słodycz, może trochę zbożowa). Smaki średnio dopasowane, ale nie gryzą się. Kwaśność grapefruita kontruje słodycz Karmi. Posmak krótki. Karmi z kwaśną nutą grapefruita. Najciekawsze jest to, że pod koniec picia zaczęła się pojawiać wyraźna goryczka. Tempa wprawdzie, ale całkiem mocna. Smak generalnie nużący, płytki i trochę sztuczny. [3]
Wysycenie: Średnie i trochę ulatujące. Biorąc łyka jest, po chwili znika. [3.5]
Opakowanie: Brzydka i nieciekawa grafika, kolorystyka w ogóle nie kojarząca się z grapefruitem. Brak ekstraktu. Na plus dokładne wykonanie i dedykowany kapsel. [2.5]
Uwagi: Taka trochę wariacja Karmi dla wariacji. Efekt przeciętny. Jedynym zaskoczeniem jest goryczka, niestety dość kiepska. A gdyby zamiast grapefruita ciekawie nachmielić to piwo?
Moja ocena: [3.35]To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów
-
-
Nie do końca w temacie, ale dodam jako ciekawostkę, że dziś natrafiłem na Karmi w wariacji grejpfrut-pomelo. Z tego, co wyczytałem, ten smak debiutował w 2016r. i obecnie nie jest już w sprzedaży. No, chyba, że jakieś butelki jeszcze gdzieś uchowały się na magazynach. I tak pewnie było w moim przypadku - data ważności do marca 2018. Z tego by wynikało, że ten smak nie znalazł zbyt wielu amatorów i być może właśnie dlatego został wycofany...
Wrażenia smakowe po spożyciu najlepiej opisze stwierdzeniem: "Można to wypić, ale po co?"
Comment
-
Comment