Piwo gotowe do oceny
Mariacki, American India Pale Ale
Collapse
X
-
Mariacki, American India Pale Ale
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Klarowne złoto. [4]
Piana: Białą, bardzo drobna, dość wysoka, ale jedynie średniotrwała. [3.5]
Zapach: Chmiel i sosna, sharmonizowany, można dowąchać się do śladów karmelu. [4]
Smak: Delikatnie stonowana goryczka w typie sosnowym, podparta w tle owocami cytrusowymi. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: Deska degustacyjna w browarze. [3.5]
Uwagi: Smaczne piwo, ciekaw jestem, jak schodzi w tak... bezosobowym miejscu...
Moja ocena: [3.925]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Przygaszony złoty, piwo praktycznie klarowne. [3.5]
Piana: Przy podaniu wysoka na niecały centymetr, średniej wielkości bąbelki, po chwili już jej nie było. Pozostała mgiełka na powierzchni, obrączka przy szkle i trochę plam na nim. [3]
Zapach: W tym przypadku wyraźniejszy, żywiczny, słodowy ale też coś jakby aspiryna. [3.5]
Smak: Sporo łodygowo-piołunowej goryczki jednak nie aż tyle co w pilsie z tego browarku. Choć ona dominuje, to jest również podstawa słodowa i żywiczna. Niestety, cytrusowość oprócz grejfruta jest zbyt nikła, trochę brak egzotyki, piwo przez to jest zbyt jednostronne, przydało by się więcej bukietu z amerykańskich chmieli, a tak to raczej żywica trzyma całość. [3]
Wysycenie: Nieco powyżej średniej, trochę się bekało. [3.5]
Opakowanie: Pokal firmowy, podkładek brak. [4]
Uwagi: Pite 25.10.2017 w browarze, z braku czasu tym razem 0,3 l za 10 zł (0,5 było za 14)
Moja ocena: [3.275]
Comment
-
Comment