Piwo gotowe do oceny
Mariacki, Milk Stout
Collapse
X
-
Mariacki, Milk Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Brązowy, zbyt jasny... [3]
Piana: Kremowa, bardzo drobna, dość wysoka i dość trwała. [3.5]
Zapach: Dominuje słód palony, wyczuwamy karmel, ale i minimalny powiew chmielowy. [3.5]
Smak: Kawa, czekolada mleczna, słód palony, przyjemny posmak przypieczonej skórki razowca (a może to... przypalone mleko, skoro to MILK stout? ). [3.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie, OK. [4]
Opakowanie: Deska degustacyjna, daje radę. [3.5]
Uwagi: Hm, liczyłem na nieco więcej, ale może dla browaru restauracyjnego, będącego dodatkiem do hotelowej restauracji więcej... ...nie potrzeba?
Moja ocena: [3.5]
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny zupełnie, przejrzeć się nie da nawet pod lampą [5]
Piana: Beżowa, poszarpana, bąble jak z mydła, niewiele jej było podobnie jak w innych piwach z tego browaru. Grube bąble trzymały się na powierzchni w postaci wysp oraz obręczy przy szkle, na którym osadziło się trochę plam. [3.5]
Zapach: Marny, wsadzam nos raz po raz ale tylko minimalnie dają się wyczuć ciemne słody. [2.5]
Smak: Jest ciemna słodowość wyraźnie łagodzona laktozą, nuty palone, kawowe (ale ze słodów nie kawy), przyjemne. Do tego gorzka czekolada (taka około 50%), na końcu kakaowa goryczka. Smaczne. [4]
Wysycenie: Nie za wysokie, dobrze pasujące. [4.5]
Opakowanie: Pokal firmowy, podkładek brak. [4]
Uwagi: Próbowane 25.10.2017 w browarze, cena 12 zł/0,5 l.
Moja ocena: [3.5]
Comment
-
Comment