Piwo gotowe do oceny
Grybów, Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne
Collapse
X
-
Grybów, Pilsweizer Pszeniczne Kwaśne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Nie wiem, jak komu, ale mnie zestawienie słów 'piwo' i 'kwaśne' wydawało się zawsze mocno podejrzane Na tym egzemplarzu się douczyłem, że i takie zestawienia występują bezproblemowo. Z tego, co doczytałem, pszeniczne kwaśne to coś między witbierem a niemieckim gose. Pierwszy raz próbowałem tego typu trunku.
Wytrawne, 'szampanowaty' smak, z grejpfrutowymi nutami. Zapach też mocno cytrusowy. Mętne. Odświeżające, ale zdecydowanie wolę inne, mniej wytrawne odmiany pszenicznych. Piwo prezentuje się, jak na zdjęciu (z poprawką: w rzeczywistości barwa jest jaśniejsza).niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak Wyświetlenie odpowiedziNie wiem, jak komu, ale mnie zestawienie słów 'piwo' i 'kwaśne' wydawało się zawsze mocno podejrzane Na tym egzemplarzu się douczyłem, że i takie zestawienia występują bezproblemowo. Z tego, co doczytałem, pszeniczne kwaśne to coś między witbierem a niemieckim gose. Pierwszy raz próbowałem tego typu trunku.
Wytrawne, 'szampanowaty' smak, z grejpfrutowymi nutami. Zapach też mocno cytrusowy. Mętne. Odświeżające, ale zdecydowanie wolę inne, mniej wytrawne odmiany pszenicznych. Piwo prezentuje się, jak na zdjęciu (z poprawką: w rzeczywistości barwa jest jaśniejsza).niepoprawny czechofil
Młody junaku pamiętaj: zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach!
WISŁA MISTRZ!
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika otvirak Wyświetlenie odpowiedziNa kontrze nawiązano do Berliner Weisse, jako stylu. Jeśli tak, to Pszeniczne Kwaśne ma więcej ekstraktu i alkoholu.
wędzona,wysycenie średnie , mogłoby być wyższe. Rześkie , wytrawne, idealne na lato. Takie mocniejsze grodziskie , tyle że kwaśne. Jestem pozytywnie zaskoczony.
Na ecie jest też informacja, że piwo jest refermentowane w butelce a poniżej że pasteryzowane. Hm?
Warka z datą do 28.02.2019
Comment
-
-
Dla mnie - jak na deklarowany styl - zbyt mało kwaśne i zbyt mało nasycone. W smaku rzeczywiście - hybryda grodziskie/berliner weisse. Weszło gładko, choć nie zastosowałem się do rady z kontry : "Polecamy serwować wraz z porcją syropu cukrowego, malinowego lub rabarbarowego"
Mimo wymienionych na początku mankamentów - ogólnie na plus.
Warka : 28.09.2019, zakupione w przybrowarnianym sklepie.Ochotnicza Straż Piwna
BAZA = 7446
Comment
-
Comment