Wersja Pilsa z tego browaru z dodatkiem miodu, o czym zresztą sami informują. Niestety, przeholowali, to znaczy nakłada się zbyt wyraźna słodycz, wręcz słodyczka na wyrazistą gorycz i brak zahrmonizowania w tym piwie. Zapewne to jest też kwestia rodzaju użytego miodu. Co ciekawe, piana bardziej obfita niż w ich Pilsie, ale opada równie szybko. Nie będę powtarzał.
Kolor: ciemno-zółty, mętnawe [3.5] Piana: biała, drobna, dość słaba, opada powoli ale skutecznie [3] Zapach: lekki, miodowo-słodowy [3.5] Smak: dość treściwe, leciutka goryczka, posmak miodu delikatny, lekki ale jednak wybija się na pierwszy plan, pod koniec łyczka większa słodowość w kącikach ust [3.5] Wysycenie: troszkę za dużo [4] Opakowanie: średniej urody etykieta, firmowy kapsel [3.5] Uwagi: Takie sobie ale daje radę
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-12-06, 23:08.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Lubelskie Targi Piw Rzemieślniczych to impreza dla prawdziwych smakoszy piwa. Po raz 8 odbędzie się spotkanie z najlepszymi browarami, które przywiozą ze sobą między 200 a 300 różnorodnych gatunków piw. Będą to 2 intensywne dni i JEDNO najlepsze miejsce pod słońcem: LUBLIN!
Czy ktoś wie może coś na temat produkcji piwa przez ten zakład, ewentualnie dlaczego był to "browar" jak (jeśli) piwa nie robił? Etykieta z drogiego serwisu aukcyjnego; zdjęcie ze strony teatrnn.pl dzięki Yorkowi
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Comment