Piwo gotowe do oceny
Brok, Kustosz Mocne
Collapse
X
-
Brok, Kustosz Mocne
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Znalazłem tego "Mocnego Kustosza" w Biedronce, na browar.bizie widzę, że możliwe są tylko albo Głubczyce, albo Brok. Wrażenia wpiszę więc tutaj, choć na mojej puszcze jak byk stoi napisane, że to produkt z Van Pura.
Ogólnie może nie odrzuciło mnie te Mocne specjalnie, choć też - wiadomo, niczym specjalnym też nie zachwyciło. Zwykłe, wodniste i ostro zaprawione spirytusem piwo, które służy jedynie temu, by szybko poczuć w głowie szum. W tym wymiarze sprawdza się doskonale, już po pierwszym łyku wiedziałem, że mam do czynienia z mocarzem, nuta spirytusowa okazała się dominująca. Później, jak to zwykle bywa w tgo typu wynalazkach, pojawiła się delikatna chemiczna goryczka, może jakieś śladowe ilości słodu, a wszystko tradcyjnie zakończyło się wodnym finiszem. Intrygujące są też te niby-medale na puszcze i herb szlachecki w kształcie odbitej w lustrze litery K .
Nieważne, jak smakuje, ważne, żeby trzepało. I tyle w temacie.Last edited by michael50; 2018-09-02, 10:33.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michael50 Wyświetlenie odpowiedziZnalazłem tego "Mocnego Kustosza" w Biedronce, na browar.bizie widzę, że możliwe są tylko albo Głubczyce, albo Brok. Wrażenia wpiszę więc tutaj, choć na mojej puszcze jak byk stoi napisane, że to produkt z Van Pura.Last edited by yaro74; 2018-09-02, 10:52.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika michael50 Wyświetlenie odpowiedziale może jeszcze będę miał kiedyś okazję skosztować tego piwa,
Comment
-
-
Jak za tą cenę piwo jest bardzo poprawne - smak raczej słodowy, goryczka symboliczna ale piwo nie odrzuca ani nie jest alkoholowe. Ogólnie to bije na głowę markowe koncerniaki. Barwa ciemne złoto, piana nawet daje lacing. Nagazowanie w normie. Puszka stalowa. W wersji PET smak gorszy - były wyczuwalne jakieś dziwne, chemiczne nuty. W puszce takich bonusowych doznań smakowych nie stwierdziłem.
Comment
-
Comment