Piwo gotowe do oceny
Niechanowo, [Doctor Brew] Perfect Lager
Collapse
X
-
Niechanowo, [Doctor Brew] Perfect Lager
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak -
Ocena z ARTomatu
Kolor: jasnozłoty, zamglony. [4]
Piana: wysoka, drobna, średniotrwała. [4]
Zapach: średnio intensywny, przyjemny, słodowy, zbożowy, lekko chmielowy, kwiatowy z lekkimi nutami owocowymi. [4]
Smak: zbożowy, lekkie masełko, lekko owocowy z niewielka ziołową goryczką. Piwo jest niezłe w smaku, mało treściwe, zbliżające się do lekko wodnistego. [3.5]
Wysycenie: średnie. [4]
Opakowanie: taka sobie etykieta, podany pełny skład, firmowy kapsel. [3.5]
Uwagi:
Moja ocena: [3.775] -
Tak jak napisał Yaro przede wszystkim zbożowe, lekkie masło i mała goryczka. Opalizujące po nalaniu.
Jest ok, ale nic ponadto. Kupiłem za 4.50 zł. w Auchan. Warka 18.09.18.
Przed nalaniem, w butelce piwo było mętne z osadem, więc chyba jest niefiltrowane, choć brak informacji o tym na etykiecie.Comment
-
W Lidl'u za 6zł, ale tylko dziś. W zapachu anyż czyli Ella, pachnie zbyt pod APA. Potem Centennial. Magnum dopiero w nucie dolnej. W smaku goryczka amerykańska, piwo mętnawe, z lagerem nie ma nic wspólnego, a do perfekcji, to brakuje jeszcze sporo. Goryczka wyczuwalna na poziomie 60, a nie deklarowanym 29, drożdże nieznane-chyba też nie-lagerowe.
Informacja z boku: "Zmętnienie i osad są naturalnymi cechami." W lagerze? Kurde bele!!!
Przeważnie browar nie warzy nic mądrego, i tym razem słabiej niż najsłabiej.
PS. Mogłem wziąć jakiegoś Argusa przynajmniej bym ugasił pragnienie.Mały porterek-przyjaciel nerekComment
-
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
-
-
Tak też stoi na etykiecie.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzieComment
-
Comment