Piwo gotowe do oceny
Świebodzin, IPAS
Collapse
X
-
Świebodzin, IPAS
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: przybrudzony pomarańcz [4]
Piana: ecru, drobna, obfita, zwarta, zostaje na piwie do samego końca [4.5]
Zapach: leciutki, klasyczny dla stylu, trochę cytrusów, owoców i lekki zapach słodu [3.5]
Smak: pełne, treściwe, dominuje goryczka dość mocna, lekko iglasta, potem dość mocne cytrusowo-wytrawne nuty, wszystko nieźle zbalansowane, finisz z lekkim słodowym akcentem niezbyt mocnym [4]
Wysycenie: trochę za dużo [4.5]
Opakowanie: jak w poprzednich przypadkach, etykiety utoną na półce między innymi, a jak wiadomo, klient kupuje najpierw oczami [3.5]
Uwagi: Klasyczna IPA, poprawna, jednak niestety niczym nie wyróżnia się na rynku wśród innych piw gatunku.
Moja ocena: [3.875]Last edited by becik; 2017-10-01, 20:36.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
-
-
BARWA: Złota z osadem, prześwitująca. [4.75]
PIANA: O znamionach gushingu. barwa ecru, drobnoziarnista, trwała, osadza się na szkle, pozostaje do końca. [3.5]
ZAPACH: Owoców egzotycznych, kwiatowy, cytrusowy z lekkim biszkoptem. [3.75]
SMAK: Iglaków, cytrusów, mieszaniny owoców egzotycznych z akcentem biszkoptowym. Piwo wodniste, po ogrzaniu- nieco mniej... Goryczka o średniej mocy. [3.75]
WYSYCENIE: Początkowo dość wysokie, po chwili zmniejszyło się, utrzymało się do końca. [3.75]
OPAKOWANIE: Jak wyżej, jest skład i t.d., kapsel bez nadruku, czarny. [3.75]
UWAGI: Warka do 12.11.2017, wypite 17.11'17. Lekkie, wytrawne piwo o fajnej, iglastej goryczce.
Comment
-
Comment