Piwo gotowe do oceny
Łódzkie, Kustosz Specjał
Collapse
X
-
Poczciwe Sarmackie wystrojone w nowe opakowanie. W Biedrze odświeżyli produkt, zmieniając nazwę i etę. Sarmackie zniknęło. Pojawił się Kustosz Specjał. Ale zawartość peta ta sama. Tę z datą 8.01.2018 wlałem w siebie ze sporą przyjemnością. Ta sama pełna słodowość co w Sarmackim, tym razem nawet nieźle ukryte alko, ścierek, kartonów i innych negatywnych dodatków nie stwierdziłem. Zacne
-
-
Warka 17.01.18 do wypicia choć dobrze utlenione, alko wyczuwalne.
Piana szybko opada do dość grubego kożucha, który jest utrzymywany przez odpowiednie nagazowanieVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Żarty Mimo groszowej promo ceny (wychodzi ... 1,25 zł. za 0,5l.) jest tego pełno na półkach, a przynajmniej tych warszawskich.
Skusiłem się na dwupak i wybrałem dwie różne warki.
Skosztowana 25.01.18 szału nie robi. Na plus, że nie jest słodowe tylko wytrawne, ale ten kwasek przyjemny nie jest i podszyty zatęchłą goryczką.
Trochę ratuje go pełnia smaku, bo to jednak 14-tka.
Najbardziej szkoda starej nazwy i etykiety, klimat był, tak jak kiedyś w Rycerzu z Gościszewa ,a tak Sarmata stał się jednym z pospolitych Kustoszów bez wizerunku na ecie, wszystko teraz niepotrzebnie unifikują.
Comment
-
-
Ten z datą 23.03.2018 kwaskowata szmata. Odradzam.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika KobiNalewka Wyświetlenie odpowiedziPromocja wróciła, chętnie sprawdzę dwie różne warki, jak się uda
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziTen z datą 23.03.2018 kwaskowata szmata. Odradzam.
14.03 trochę lepiej, ale do choćby średnich warek Sarmackiego mu brakuje.
Kończę te testy... szkoda bebechów.
Comment
-
Comment