Browar Jana, Schwarzbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

    Browar Jana, Schwarzbier

    Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • DariuszSawicki
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼
    • 2012.08
    • 2869

    #2
    Ocena z ARTomatu

    Kolor: Ciemnobrunatny, czarny nie jest. [4.5]
    Piana: Jasnobrązowa, drobna, wysoka i trwała, pięknie koronkuje. [5]
    Zapach: Kawa jak w stoucie, sporo prażonych nut i coś co zapowiada kwasek w smaku... [4]
    Smak: Rzeczywiście jest kwasek od palonego słodu podanego w składzie, a następnie czekoladowa goryczka, kawy mniej, bardziej kakao. Odpowiednia tekstura. Bardzo mi smakuje... [4.5]
    Wysycenie: Zbyt wysokie, choć da się przeżyć. [3]
    Opakowanie: Czarna etykieta wysokiej jakości. Skład pełny, przyjemnie to piwo trzyma się w łapce. [4.5]
    Uwagi: Bardzo, ale to bardzo smaczne piwo. Jedyne zastrzeżenie mam do stylu, gdybym pił na ślepo to pomyślałbym, że to jakiś stout, a nie ciemny lager. Polecam warkę do 26.04.2018.

    Moja ocena: [4.3]

    Comment

    • legart
      Kapitan Lagerowej Marynarki
      • 2012.06
      • 914

      #3
      Ano bardzo fajne piwo, za dosyć przystępną cenę. Gładkie, czekoladowe, zanim się obejrzałem zniknęło z kufelka.

      Comment

      • Prusak
        Major Piwnych Rewolucji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2005.07
        • 4465

        #4
        Piwo nadal bardzo dobre. Rzadko można uświadczyć ten styl w polskim wydaniu. Mnie nie przypominało stouta i wydaje się, że pozostaje w zgodzie z kanonami stylu.
        Jedyne do czego można się przyczepić to niezbyt obfita i szybko opadająca piana.
        Poza tym aromaty i smaki czekoladowe, orzechowe, z nutami ziołowego chmielu. Wytrawne, kwasowość niemal nieobecna, element karmelowy tylko w tle.
        Obecnie kosztuje bez grosza osiem złociszy.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X