Piwo gotowe do oceny
Bielawska Wytwórnia Napojów, Sowie Marcowe
Collapse
X
-
Bielawska Wytwórnia Napojów, Sowie Marcowe
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Pite bez opisywania. Okazało się całkiem przyjemnym piwem. Słodowa baza zgodnie ze stylem, skontrowane całkiem wyraźną goryczką (chyba nawet powyżej normy stylu). Pije się dobrze. Postaram się sięgnąć jeszcze po to piwo.
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika concerto Wyświetlenie odpowiedziPiłeś lane czy butelkowe? Gdzie kupione? Dorobili się knajpy na miejscu?
Comment
-
-
No to wróciłem do tego piwa. Jest niefiltrowane, pasteryzowane
Aromat - słodowy, lekki chmiel, ciut tostowy
Piana - umiarkowanie wysoka, gęsta, raczej trwała, zostaje trochę na szkle
Barwa - złoto z jaśniejszą miedzią, jantar, leciutko zmętnione
Wysycenie - umiarkowane/średnie, lekko musuje
Smak - słodowy, delikatnie tostowy, goryczka jest, ale jednak w normie, dopełnia, piwo zbalansowane.
Treściwość - pełne
Słodowość jest czysta, nie ma karmelu, owoców, bez mdławych tonów. Jest słodowe bez słodyczy - takie powinno być marcowe piwo. Po ich pilsie obecnie kolejny faworyt w swojej kategorii na krajowym rynku
Dadek wspominał:
Wszystko co związane z piwem i browarnictwem...Poddziały: Prasówka | Biblioteka | Ogłoszenia branżowe
że produkcja ma być oparta na dolnej fermentacji. Mam nadzieję, że w przyszłości sezonowo chociaż będą wypuszczać wiedeńskie i koźlaki. Powinni, potencjał jest
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedziButelka z Wrocławia."... ja nie tylko literat, ale i Gombrowicz!"
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi...produkcja ma być oparta na dolnej fermentacji. Mam nadzieję, że w przyszłości sezonowo chociaż będą wypuszczać wiedeńskie i koźlaki. Powinni, potencjał jest
Kiedyś, dawno temu, miałem legendarną "ciotkę z Bielawy" .
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziKiedyś, dawno temu, miałem legendarną "ciotkę z Bielawy" .
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: bursztynowe [4.5]
Piana: ecru, drobna, zwarta, do końca jest na piwie, opada minimalnie [3.5]
Zapach: leciutki, głównie słodowy [3.5]
Smak: lekkie w piciu jednocześnie treściwe, goryczka miła, świeża, delikatny owocowy posmak, odrobina cytrusa, bardzo fajny finisz chmielowo-słodowy [4.5]
Wysycenie: bez zarzutu [4.5]
Opakowanie: fajna prosta etykieta, firmowy kapsel [4.5]
Uwagi: Smaczny klasyk, takich piw mi brakuje
Moja ocena: [4.05]Last edited by becik; 2020-07-29, 19:12.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Ciemnozłoty nasycony, prawie klarowny. [4]
Piana: Brudnobiała, drobna, dość wysoka, średniotrwała. [3.5]
Zapach: Słodowy karmel, leciutki orzech... Sympatyczny . [4]
Smak: Słód, owoce, delikatny karmel, nie za słodki. [4]
Wysycenie: Średnie. [4]
Opakowanie: W serii WS, tym razem dominuje kolor pomarańczowy, są też dwa medale. Czarny kapsel WS. [4]
Uwagi: Mnie smakowało, to taka odskocznia od wszechobecnego turbochmielu .
Moja ocena: [3.95]
Comment
-
Comment