Piwo gotowe do oceny
Mazurski, Mazurskie Imperial Oatmeal Stout
Collapse
X
-
Mazurski, Mazurskie Imperial Oatmeal Stout
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: Brązowa, drobna, jednak za szybko opadła, lekko znaczy szkło. [3.5]
Zapach: Niestety alkohol, palone słody, kawa, coś metalicznego od Magnum. [3]
Smak: Piwo bardzo agresywne, palone i alkoholowe, nieułożone. Ma to jednak swój urok przy obecnej aurze. Kwasek niski, płatki owsiane podkreślają gładkość piwo, ale subtelnie. Pod koniec pojawiła się sympatyczna kawa zbożowa. Czuć, że to piwo jest niepasteryzowane i niefiltrowane, zwyczajnie naturalne z Mazur. [3.5]
Wysycenie: Niskie, bardzo dobre. [5]
Opakowanie: Zimowa sceneria na etykiecie, pełny skład, Tym razem dobra jakość czego nie mogę powiedzieć o IPA. [4]
Uwagi: Przykro mi, chciałbym bardzo pochwalić piwo z mojego miasta, ale niestety obiektywnie nie mogę. Oczywiście nie jest jakieś złe...
Termin krótki i wyjątkowo zamazany, chyba do 10.03.2018. Podejrzewam, że dwa lata później piwko będzie smaczniejsze.
Moja ocena: [3.5]Last edited by DariuszSawicki; 2017-11-20, 17:10.
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny z brązowymi refleksami pod światło [4.5]
Piana: jasny brąz, drobna, dość zwarta, opada powoli [3.5]
Zapach: lekki, trochę paloności i kawy [3.5]
Smak: w miarę pełne i treściwe, dominuje palność, dobrze stonowana z gorzką czekolada i kawą, w tle odrobina suszonej śliwki, dobra baza słodowa [4.5]
Wysycenie: ciut za dużo [4.5]
Opakowanie: prosta eta, firmowy kapsel [4]
Uwagi: Fajny stout, wypity z przyjemnością
Moja ocena: [4.025]Last edited by becik; 2018-01-21, 18:45.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Zasadniczo czarny. [4]
Piana: Beżowa, drobna, ale niezbyt wysoka i nietrwała. [3]
Zapach: Zboże, karmel i lekka kawa, także chyba suszone owoce. Generalnie słaby... [3.5]
Smak: Lekko winy podkład, wyczuwalny alko, suszone owoce. Tutaj co najwyżej ślad zbożowy. [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Zimowa wersja uroków Krainy 1000 Jezior, czyli - dyscyplina dodatkowa - bojery. [4]
Uwagi: Może nie czuć tego IMPERIUM, ale to w końcu (jak wspomniałem wyżej) Kraina 1000 Jezior only.
To po prostu IMPERIUM na miarę naszych możliwości... .
Moja ocena: [3.525]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Totalna smoła, czerń nie do przejrzenia. [4.5]
Piana: Niewysoka (1,5 cm), ciemnobeżowa jak na kawie, gęsta, drobnooczkowa, idealnie równomierna. Po 2-3 łykach utrzymuje cienki kożuszek i grubą obręcz przy szkle a na nim nieliczne plamy. [3.5]
Zapach: Pięknie stoutowy, mocno palony, gryczany, chleb pumpernikiel, i ciut popiołu z ogniska. [4.5]
Smak: Na bogato, wyraźna kompozycja ciemnych palonych słodów lekko melanoidowa z dawką słodowej i karmelowej słodyczy ale i odrobiną wytrawności. Sycący, gęsty, treściwy stout spokojnie mogący zastąpić kolację. Alkohol wyczuwalny dopiero po wypiciu. [4.5]
Wysycenie: Dość niskie, dobrze pasujące. [4.5]
Opakowanie: Gruby snifter z firmowym logo, podkładka jest. [5]
Uwagi: Spite 6.03.2018 na koniec posiedzenia w ełckim pubie firmowym browaru, cena tylko 9 zł !
Moja ocena: [4.425]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarny, nieprzejrzysty. [5]
Piana: średnio wysoka, drobna, ciemnobeżowa, niezbyt trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, kawa, nuty palone i lekko wyczuwalny alkohol. [3.5]
Smak: palony słód, gorzka czekolada, średnio mocna goryczka. Alkohol jest dobrze ukryty. Piwo jest średnio treściwe, średnio wytrawne i smaczne. [4]
Wysycenie: średnie. [4.5]
Opakowanie: prosta, nieźle wyglądająca etykieta, podany pełny skład, firmowy kapsel. [4]
Uwagi:
Moja ocena: [3.85]
Comment
-
-
Warka 12.05.2019 dużo lepsza od pierwszej.
Przede wszystkim w smaku. Alkohol jest ukryty, paloność zachowana, a gorzka czekolada wzmocniona. Piwo też wydaje się bardziej treściwe, nawet oleiste.
Niestety nie dane było mi to piwo wypić razem z moim Ojcem Zenonem Sawickim, który dziś zmarł. Wszystkich szanownych użytkowników forum proszę o modlitwę za Jego duszę, a także o modlitewne wsparcie dla mnie, gdyż jest mi bardzo ciężko.
Comment
-
Comment