Piwo gotowe do oceny
Ukiel, West Coast IPA
Collapse
X
-
Ukiel, West Coast IPA
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: miód gryczany z rubinowymi przebłyskami, klarowne [5]
Piana: drobnopęcherzykowata, trwała, oblepiająca szkło [5]
Zapach: intensywny pochodzący z amerykańskich chmieli, owocowy, truskawkowy [5]
Smak: Bardzo pijalne i zarazem pełne, bogate w smaku. Goryczka dobrze zaznaczona, niezalegająca. Potężna dawka posmaków pochodzących z amerykańskich chmieli (bogaty bukiet owoców, orzechy, lekka żywica). W ogólnym odczuciu wytrawne. W tym piwie wszystko zagrało: goryczka, solidna podbudowa słodowa, nawet delikatnie zaznaczony alkohol. Świetny West Coast, nieprzypadkowo wyróżniony złotym medalem na zeszłorocznym KPR. [5]
Wysycenie: Średnie do wysokiego, pozytywnie wpływa na odbiór piwa [5]
Opakowanie: Prosta czytelna etykieta. Brak szczegółowego składu piwa. Biały kapsel "golas". [4]
Uwagi:
Moja ocena: [4.95]
-
-
Bardzo dobre piwo, nieustępujące amerykańskim wzorcom. Import prywatny.Popieraj małe browary!!!
Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemno-złocisty bądź bursztynowy [4.5]
Piana: ecru, drobna, trwała, zwarta, opada powoli, pod koniec nieco się rozkrzacza [4]
Zapach: lekki, miły, owocowo-cytrusowo-słodowy [3.5]
Smak: pełne, treściwe z ciałkiem, goryczka fajna, świeżam mocna ale dobrze skontrowana lekkim cytrusem oraz innymi owocami, pod finisz bardziej wyczuwalne sodowe akcenty, balans smaków doskonały [5]
Wysycenie: bez zarzutu [5]
Opakowanie: prosta i fajna el zbyt prosta czyli za mało czytelna, gładki kapsel [4]
Uwagi: Bardzo fajne piwko
Moja ocena: [4.3]Last edited by becik; 2019-01-27, 19:48.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nasycony złoty, prawie klarowny. [4]
Piana: Białokremowa, bardzo drobna, dość wysoka i trwała. [4]
Zapach: Karmel, żywiczna nuta, cytrusowe owoce słodkie. Bardzo harmonijny... [4]
Smak: Goryczka cytrusowa, lekko przełamana karmelem. Mięsisty konkret, wypełniający usta aż do lekkiego drętwienia kubków smakowych. [4]
Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
Opakowanie: Prosta, charakterystyczna, w zasadzie ascetyczna. Tym razem biało-niebieska. [4]
Uwagi: Chłopaki na Warmii po raz kolejny pokazali, jak ugotować porządne piwo. Można bez przekombinowanej ety i wy****nej nazwy? Można, i jeszcze jak!
Moja ocena: [4]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Głęboka herbata wpadająca w miedź. [4.5]
Piana: Gęsta, biała ale kożuszek tylko na dwa palce. [4]
Zapach: Karmel i żywice, trochę zbyt duża dominacja karmelu. [3.5]
Smak: Smak w pełni harmonizuje z aromatem. Na pierwszy plan wybija się karmel, potem żywice. Na koniec zostaje sosnowa goryczka. Trochę za dużo karmelu i piwo jest ciężkawe. [3.5]
Wysycenie: Na żołądku układa się ładnie ale odbiorze jest ciężko wchodzące. [3.5]
Opakowanie: Ładna nie przekombinowana etykieta. [5]
Uwagi: Piwo nie jest złe, dość dobrze harmonizuje smak z zapachem. Jednak ogólne wrażenie mam takie, że jest ciężkie, zalegające. Nie wypił bym dwóch.
Moja ocena: [3.675]
Comment
-
Comment