Piwo gotowe do oceny
Waszczukowe, Janusz Moczywąs
Collapse
X
-
Waszczukowe, Janusz Moczywąs
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Niezłe, myślałem, że będzie to dortmunder tylko z nazwy, ale im się jednak prawie udało. Piana ładna dość trwała, osadzająca się na szkle. Kolor jasny, "witowy", lekko mętne. Ładnie zrównoważone, rzeczywiście delikatna słodowość na pierwszy planie, potem goryczka w posmaku, niezalegająca. Zapachowo: świeżość, nuty mineralne, słód. Na cztery z plusem
-
-
Ponowna degustacja i mogę sformułować opinię o równej formie tego piwa. O ile sam styl nie jest jasno definiowany, to to, co się zwykło uważać za dortmundera znaduje tu dobrą realizację. Nuty mineralne, czysty profil goryczki, lekko słód, wszystko w najlepszym porządku.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: żółć wpadająca w pomarańcz [4]
Piana: biała, drobna, dość zwarta, opada powoli do końca zostając na piwie [3.5]
Zapach: delikatny, słodowo-owocowy [3.5]
Smak: dość pełne i treściwe, trochę za śliskie w piciu, szło momentami jak po maśle, goryczka umiarkowana, trochę za bardzo pestkowa niż chmielowa, taka trochę nijaka, lekkie owocowo-cytrusowe posmaki w kącikach ust, baza słodowa zanika zamiast dominować pod koniec łyczka [3]
Wysycenie: trochę za dużo [4]
Opakowanie: dziwne postacie na etykietach browaru nie przemawiają do mnie, jednak są oryginalne [4]
Uwagi: jako piwo daje radę ale jako lager dortmundzki rozczarowało mnie
Moja ocena: [3.375]Last edited by becik; 2018-07-18, 20:01.Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowy, zamglony. [3.5]
Piana: wysoka, drobna, średnio trwała, zostawia ślady na szkle. [4]
Zapach: średnio intensywny, słodowy, zbożowy i lekko mineralny. [4]
Smak: słodowy, zbożowy, średnio słodki, na finiszu lekka, przyjemna goryczka. Piwo jest średnio treściwe, orzeźwiające i smaczne. [4]
Wysycenie: nieco za niskie. [4]
Opakowanie: nieciekawa etykieta, podany prawie pełny skład, niezbyt ładny firmowy kapsel. [3]
Uwagi:
Moja ocena: [3.925]
Comment
-
-
Niemiecki lager - Dortmunder Export.
Ekstrakt 12.5*. alko 4.8%. Chmiel - Marynka.
Piana - na dłużej niepełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Barwa - zamglony, jasny żółty.
Gaz - lekki.
Aromat - gorzkawa "piwnica", słodkawa zbożowość.
Smak - słodkawe, lekka zbożowość, nuty cytrusowe, lekka goryczka.
Szału nie było ale wypić wypiłem.
Comment
-
Comment