Brofaktura, Jałowcowe

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

Brofaktura, Jałowcowe

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Prusak
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.07
    • 4508

Po otwarciu butelki pierwsze wrażenie zapachowe, to.. nuty owocowe, ale po przelaniu szybko ustepują fenolom, lekkiemu jałowcowi, wytrawno-cytrusowym zapachom, choć te dwa ostatnie przygłuszone. Barwa rubinowa, opalizująca do lekkich brązów. Piana początkowo dość obfita, opada bardzo szybko do cienkiej obrączki, bardzo słabo osadza się na szkle.
    Wysycenie ciut za wysokie. W smaku wytrawność, fenole, czuć zgodnie ze składem przy tym słód karmelowy, ale "ostrość" jest na pierwszym planie, plus jak na ten styl goryczka, może to posmak jałowcowy właśnie.
    Jak dla mnie, ciekawy eksperyment, ale tylko eksperyment, zbyt dużo wychodzi smaków na raz na powierzchnię, ale nie sprawiają, że myśli się o bogactwie, lecz o nieułożeniu.
    Warka do 05.03.2018.
    Ostatnia zmiana dokonana przez Prusak; 2018-02-12, 13:07.

Comment

Related Topics

Collapse

• e-prezes
      Brofaktura, Micro Hazy IPA
      e-prezes
      Po tym jak przedpremierowo wypiłem nanoIPA nakręciłem się na to piwo widząc je w sklepie. Tu 3,6% alk. czyli więcej niż w nanoIPA. W składzie płatki, słody żytni i owsiany, a do tego hoprate 12 g/l. W składzie też Amore Preta, Książęcy i Citra CRYO. Piwo jest hazy, "soczkowate"...
      2023-09-11, 15:51
    • e-prezes
      Brofaktura, Hoppy Grodzisz
      e-prezes
      Jak wynika z etykiety to koinicjatywa blogerów, szynkarzy i piwowarów przy wsparciu PolishHops, czyli chmielarzy. Napaliłem się na to piwo jak szczerbaty na suchary, bo połączenie klasyka z mocniejszym chmieleniem z polskich odmian zawsze budzi moje zainteresowanie. W sumie takie same miałem...
      2023-04-21, 13:39
    • e-prezes
      Brofaktura, Foreign Extra Stout
      e-prezes
      6% alk., butelka 0,5 w dość śmiesznej cenie w Topazie.

Ciężko się do tego piwa przyczepić, bo ma wszystko co lubię w ciemnych piwach - niższy alkohol niż w porterze, wytrawność ciemnych słodów, bez wyraźnej kwasowości i popiołowego absmaku, treściwość, która "foreigna"...
      2023-02-22, 20:02
    • e-prezes
      Brofaktura, Polish Hoppy Imperial Baltic Porter
      e-prezes
      Alk. 11,2% obj. Piwo we współpracy z Dzikim Wschodem i PolishHops, z użyciem eksperymentalnych i nowych odmian: EXP2/20, Vermelho i Zibi. Baling nie podany. Gustowna buteleczka 0,33. Wszystko ładnie się komponuje, łącznie z samoprzylepną banderolką firmową. Kapsel firmowy. Cena jak na sztosa...
      2023-02-14, 16:30
    • e-prezes
      Brofaktura, Double Black IPA
      e-prezes
      Istnieją różne wersje etykiet (różny ciąg nazw chmieli na froncie oraz ciąg alfanumeryczny pod nazwą piwa), więc może to inne różne warki. Była też wersja z polskimi chmielami tego piwa w kooperacji z Dzikim Wschodem, ale tamto to pewnie już inne piwo. U mnie taka jak na zdjęciu. Piwo...
      2023-02-03, 15:28
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...