broVca, Emeryka

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • dyczkin
    Major Piwnych Rewolucji
    • 2011.05
    • 3657

broVca, Emeryka

Piwo gotowe do oceny
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty, mocno mętny, no, ale to pszenica... [4]
    Piana: Biała, drobna, średniowysoka, w sumie nietrwała. A to jednak pszenica... [3]
    Zapach: Pszenica, słód, lekki banan. A z drugiej strony chmiel i cytrusy. Czyli - zbilansowany . [4]
    Smak: A tu znacznie więcej zza oceanu: goryczka grejpfrutowa, posmak ziołowy, w tle nieco więcej innych owoców. Pszenicznej klasyki trudno się doszukać. [3.5]
    Wysycenie: Dość wysokie. [4]
    Opakowanie: Eta całkiem jak z Teksasu . Prosta, charakterystyczna. Mnie się podoba. [4]
    Uwagi: Piwo całkiem niezłe, chociaż zasugerowałem się opisem z ety i liczyłem na nieco więcej klimatów pszenicznych.

Moja ocena: [3.7]

Comment

Related Topics

Collapse

• pebejot
      Dziekanowice 200, Browar Trzech Braci
      pebejot
      Aż dziwne, że ten browar jeszcze nie został opisany na forum.
      Działający (podobno) od 2021 roku obiekt to dziwaczny twór browaru restauracyjnego, połączonego ze stacją benzynową, zlokalizowany przy skrzyżowaniu dróg w miejscowości Dziekanowice, kilkanaście kilometrów od Wieliczki....
      2024-08-20, 23:27
    • Javox
      ? [Funky Fluid], Sandy
      Javox
      Pszenica z alko 4.8% z ekstraktu prawdopodobnie 12*.

Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
      Lacing - sporo.
      Gaz - średni.
      Barwa - mleczno-blado-jasno-żółty.
      Aromat - drożdże, słodkawy banan potem goździk.
      Smak - słodkawe, płatki owsiane...
      2024-11-03, 19:43
    • pebejot
      Gorzów Wielkopolski, Targowa 2, Hotel & Browar Pavco
      pebejot
      Długo zapowiadany browar restauracyjny w Gorzowie Wlkp. w końcu wystartował w 2024 roku, chociaż miał ruszyć już dwa lata wcześniej.
      Znajduje się w 4-gwiazdkowym hotelu Pavco. Hotel drogi i ekskluzywny, podobnie jak restauracja, z tym że lokalizacja hotelu nie za bardzo atrakcyjna....
      2024-09-09, 00:21
    • dadek
      Niemcy, Erlangen, Verzigmannstraße 4, Steinbach Bräu
      dadek
      Wystawcy i goście zjeżdżający na Brau Beviale tłumnie zapełnili browary w Nürnberg, więc my wybraliśmy się do Erlangen. To satelickie miasto na północ od Nürnberg jest osiągalne po 15 minutach jazdy pociągiem, a od stacji kolejowej do browaru trzeba odbyć kilometrowy spacer przez tutejszą...
      2023-12-08, 02:06
    • dadek
      Mainz, Weisenauer Straße 15, Kuehn Kunz Rosen Brauerei
      dadek
      Jeśli ktoś spróbuje piwek w Eisgrub-Bräu https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...a-eisgrub-brau może po około 10 minutowym spacerze kontynuować piwkowanie w kolejnym browarze. Idziemy odwrotnie niż do centrum,...
      2022-11-25, 03:09
    • Loading...
    • Koniec listy.
    Przetwarzanie...