Piwo gotowe do oceny
Psotnik, Nocna zmiana
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: czarne, niemal nie przejrzyste [5]
Piana: beżowa, drobne pęcherzyki, jest lacing na szkle, dość szybko się redukuje [3.5]
Zapach: przyjemny, typowo stoutowy z lekką palonością i kawą [5]
Smak: Piwo bardzo pijalne. Przeszkadzała mi jedynie pewna ostrość od drożdży nijak nie pasująca do tak wytrawnego piwa. Jest kawa, delikatna paloność, goryczka pochodząca od ciemnych słodów. Trochę pracy nad fermentacją i może powstać naprawdę wybitny dry stout. [3.5]
Wysycenie: Średnie [4.5]
Opakowanie: Etykieta w stylu browaru (komiksowa z motywem maskotki browaru). Jestem fanem wierszyków, które browar zamieszcza na każdym nowym wzorze etykiety [5]
Uwagi:
Moja ocena: [4.225]
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Jaroslav Wyświetlenie odpowiedzijest lacing na szkleGdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
I pozostawiający ślad na szkleVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Jak to słowo się wmawia - "lejsing" z angielskiego czy lacing z polskiego?
Piana może osadzać się na szkle w różnoraki sposób, w krzaczasty (jak ja to często sam określam), okręgi, lekkie zacieki - jak do tego ma się określenie "lacing"?Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943 http://zamkidwory.forumoteka.pl
Comment
-
-
Okręgi są najleszeVolenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Lacie, ew. laczki, to takie kapcie domowe, głównie męskie: http://www.miktrade.pl/glowna/578-me...yte-palce.html
A "lacing", to taki "homing w laczkach", czyli przebywanie w domu, mając stopy obute w laczki . Można przy tym pić piwo...
Comment
-
-
Laczing podczas spożycia, czyli degustowane w domu, bardzo fajny dry Stout, udane połączenie goryczki chmielowej z tą od-ciemnosłodową. Nabyte w Piwnicy, Wrocław.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
Comment
-
Comment