Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Rogerson
Wyświetlenie odpowiedzi
Tyskie, Książęce Porter
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Nieprzejrzysta czerń, chociaż przy nalewaniu piwo robiło wrażenie pewnej cienkości... [4]
Piana: Beżowa, bardzo drobna, średniowysoka, średniotrwała. [3.5]
Zapach: Karmel, delikatne suszone owoce, czekolada mleczna. [4]
Smak: Lekkie rodzynki, czekolada mleczna, trochę mało treści i mało "mięsa". [3.5]
Wysycenie: Niewysokie. [4]
Opakowanie: Wszystko "z serii", porter wyróżnia się kotwicą.
Dopracowane, może się podobać. Kapsel serii (a może piwa?). [4]
Uwagi: Nikt wcześniej nie "zARTomacił" tego piwa.
Ma 20*, ale w smaku tego nie czuć, dałbym max. 18*.
Jak na porter bałtycki, dość ubogie smakowo.
Kupione w P&P za PLN 5,00 plus . Druga flaszka do garażu, warka 04.04.20.
Moja ocena: [3.75]
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Bardzo ciemny brąz, lekko prześwitujący pod światło. [4.5]
Piana: Beżowa, mało obfita i nietrwała. Utrzymała się tylko niewielka obrączka. [3.5]
Zapach: Czekolada, trochę wiśni, porzeczek, delikatna paloność. Początkowo powiew śliwki (chyba wędzonej). Delikatny alkohol wyczuwalny w aromacie. [3.5]
Smak: Jak na portera to dość lekki, pijany. Przyjemny w smaku, ale bez "pazura". Wyczuwalna czekolada, wiśnia, trochę czerwonych porzeczek. Delikatna paloność, piwo dość słodkie, goryczka niska. [3.5]
Wysycenie: Niezbyt wysokie. [5]
Opakowanie: Ładna etykieta, jest jakiś tam skład. Dedykowany, czarny kapsel. [4]
Uwagi: Termin do 04.04.20. Kupione za nieco ponad 4 zł. Taki ugładzony porter, trochę bez polotu. Nie jest zły, potrzebuje tylko nieco "charakteru".
Moja ocena: [3.65]604 piw (Polska: 366, Czechy: 93, Belgia: 71, pozostałe: 74). Razem 216 browarów z 19 krajów.
Comment
-
-
W stolicy jeszcze nie widziałem, ale trafiłem na mazowieckiej wsi w delikatesach Mila po 3.99 zł.
Pierwsza warka ta sama co poprzednicy.
Piłem po przejechanym sporym dystansie rowerowym w pełnym słońcu, więc moja ocena jest nieco podbita faktem pragnienia.
Przyjemny przede wszystkim wiśniowy aromat, choć w smaku już ta wiśnia tak nie dominuje.
Piwo to coś pomiędzy ciemniakiem a porterem, dzięki czemu jest dobrze pijalne, to jego największa zaleta.
Z drugiej strony tu nie ma co za bardzo degustować, są posmaki czekoladowe, palone, ciemne owoce, ale wszystko bez głębi, czuć wodnistość.
Słodycz jest, ale nie przytłacza jak w Grandzie, Okocimiu czy Corneliusie.
Jak to w wyrobach Kompanii Piwowarskiej styl piwny ugładzony tak, żeby smakował wszystkim czyli de facto robiony pod nikogo.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kosher Wyświetlenie odpowiedziPrzyjemny przede wszystkim wiśniowy aromat, choć w smaku już ta wiśnia tak nie dominuje.
Piwo to coś pomiędzy ciemniakiem a porterem, dzięki czemu jest dobrze pijalne, to jego największa zaleta.
Z drugiej strony tu nie ma co za bardzo degustować, są posmaki czekoladowe, palone, ciemne owoce, ale wszystko bez głębi, czuć wodnistość.
Słodycz jest, ale nie przytłacza jak w Grandzie, Okocimiu czy Corneliusie.
Jak to w wyrobach Kompanii Piwowarskiej styl piwny ugładzony tak, żeby smakował wszystkim czyli de facto robiony pod nikogo.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: ciemny brąz, nieprzejrzysty. [5]
Piana: średnio wysoka, beżowa, drobnopęcherzykowa, średnio trwała. [3.5]
Zapach: średnio intensywny, początkowo suszone owoce, potem aromat wiśniowy i karmel. [3.5]
Smak: mało rozbudowany, słodowy, jest lekka goryczka, czekolada, lekko palone nuty. Delikatnie wyczuwalny alkohol. Piwo jest lekkie, mało treściwe i dobrze pijalne. [3.5]
Wysycenie: średnie do niskiego. [4]
Opakowanie: przyjemnie wygladajaca etykieta, kapsel z serii Książęce, podany prawie pełny skład. [3.5]
Uwagi: Bardziej przypomina "ciemniaka" , jednak za 3,50 można od czasu do czasu się napić.
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yaro74 Wyświetlenie odpowiedziUwagi: Bardziej przypomina "ciemniaka" , jednak za 3,50 można od czasu do czasu się napić.Last edited by dlugas; 2018-05-23, 11:54.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dlugas Wyświetlenie odpowiedziGdzie po tyle można kupić ? u mnie tylko w Tesco jest. PO 4,99zł
Comment
-
-
-
Wczoraj wypiłem tą nowa warkę, zmian na lepsze nie zauważyłem.Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
Comment