Profesja, Selekcjoner

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kaczka116
    Major Piwnych Rewolucji
    🍼🍼
    • 2015.10
    • 1351

Profesja, Selekcjoner

Piwo gotowe do oceny
    Nie mów hop zanim nie nachmielisz
    Untappd
  • Pancernik
    Pułkownik Chmielowy Ekspert
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2005.09
    • 9808

Ocena z ARTomatu

Kolor: Złoty zmętniony. [4]
    Piana: Biała, drobna, średniowysoka, całkiem trwała. [3.5]
    Zapach: Fajny, słodowo-owocowy. Bardziej lager, niż american. [3.5]
    Smak: Tutaj trochę więcej Ameryki, ale bez przesady. Dość łagodny chmiel, cytrusy i szczypta sosny. [4]
    Wysycenie: Średnie w kierunku wysokiego. [4]
    Opakowanie: W stylu browaru. Słowo "selekcjoner" jednak ciągle rodzi skojarzenie z ś.p. Kazimierzem Górskim . [4]
    Uwagi: W zasadzie to piwo sesyjne, nawet do grilla... w dobrym towarzystwie . Nie pamiętam jednak ceny, więc chyba jednak nie sesyjne... .

Moja ocena: [3.775]

Comment

• dyczkin
      Major Piwnych Rewolucji
      • 2011.05
      • 3657

Kupiłem to piwo z datą ważności do 7.06.2019 i muszę powiedzieć, że nie zepsuło się. Pije się całkiem przyjemnie.
      Ja tu tylko widzę Gmocha a nie jak pancernik "Górskiego"
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

Moje warzenie // Piwny Wojownik

Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

Comment

Related Topics

Collapse

• darekd
        AleBrowar, Tower of Cats
        darekd
        India Export Porter uwarzony we współpracy z Marcinem Chmielarzem (Mason) i jego firmą Marjot.
        I to w zasadzie tyle informacji na temat czego mamy się spodziewać, a co zostało napisane na ecie.

Są jeszcze parametry i skład:
        Ekstr. 15%
        Alk.6,2%

w składzie...
        2025-02-13, 00:00
      • darekd
        The Musketeers, Troubadour Magma
        darekd
        To piwo ma już swój wątek:

https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...oubadour-magma

jednak od 2019 r. nie warzą już kontraktowo tylko w dawnej cegielni w miejscowości Sint-Gillis-Waas we Flandrii Wschodniej.

...
        2025-02-19, 00:30
      • e-prezes
        Osjann, Hazy IPA
        e-prezes
        Tak jak tu pisałem miesiąc temu była promocja nowych piw browaru Osjann i w tym tego. W dniu premiery smakowało tak wybornie, że wypiłem 3. Teraz wiem dlaczego...

Kolega Gisou upierał się, że to APA bardziej niż IPA, ale w każdym bądź razie jest to wersja "session". Na...
        2025-04-07, 16:00
      • dadek
        Domažlice, Pivovarská 10, Městský pivovar Domažlice
        dadek
        W połowie 2020 roku w Domažlicích ponownie zaczęto warzyć piwo. Przerwa trwała 24 lata gdy w 1996 zamknięto stary, ale wcale niemały (około 150 tyś. hl rocznie) miejscowy browar. Choć po 6 latach przejęło go miasto, nie było pomysłu na jego wykorzystanie i niestety w 2004 roku zrównano...
        2023-05-18, 05:23
      • dadek
        Chorwacja, Split, Dinka Šimunovića 14a, Pivovara Tap B
        dadek
        Większość turystów odwiedzających Split nie wysuwa nosa poza piękne historyczne stare miasto. A przecież to prawie 200 tysięczne miasto, miejscowi tu normalnie żyją i od niezbyt dawna mają możliwość napić się piwa. Oczywiście chodzi o minibrowary bo wszeobecne w marketach koncernówki...
        2021-09-18, 02:49
      • Loading...
      • Koniec listy.
      Przetwarzanie...