Piwo gotowe do oceny
Fortuna, Miłosław Bezalkoholowe IPA
Collapse
X
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: słomkowe, zmętnione [4]
Piana: obfita, drobne pęcherzyki, oblepia szkło [5]
Zapach: przyjemny i intensywny, herbata i amerykański chmiel [5]
Smak: o dziwo dość kompleksowe piwo, herbata Sencha Earl Grey wyraźnie gra pierwsze skrzypce, dopełniona chmielem Citra, Amarillo i Chinook, goryczka trafiona w punkt (zdecydowana, ale niemęcząca), bardzo pijalne, a jednocześnie nie ma się wrażenia wodnistości [4.5]
Wysycenie: duże, ma wpływ na podniesienie odczucia pełni [5]
Opakowanie: Prosta, schludna etykieta z kompletem informacji [4.5]
Uwagi: Bardzo udany wypust Browaru Fortuna, uważam że piwo może sporo zawojować na rynku piw bezalkoholowych. Kupione w Miłosławiu za niecałe 3 zł, w takiej cenie można brać na kraty.
Moja ocena: [4.725]Last edited by Jaroslav; 2018-07-05, 17:51.
-
-
Jak dla mnie słabe, wypiłem na kilka łyków, bo było gorąco, ale nie miałem z tego przyjemności.
Smakuje jak lekko gazowana, słodkawa herbatka z wyraźnym dodatkiem żyta i nieco mniej nowofalowych chmieli.
Jestem podobnego zdania, że za bardzo herbaciane, goryczka nawet jest - tyle, że znowu bardziej herbaciana, niż chmielowa.
Poczekam do następnej warki, ale póki co nie ma podejścia do "1 na 100".
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika rafalek21 Wyświetlenie odpowiedziJak dla mnie słabe, wypiłem na kilka łyków, bo było gorąco, ale nie miałem z tego przyjemności.
Smakuje jak lekko gazowana, słodkawa herbatka z wyraźnym dodatkiem żyta i nieco mniej nowofalowych chmieli.
Jestem podobnego zdania, że za bardzo herbaciane, goryczka nawet jest - tyle, że znowu bardziej herbaciana, niż chmielowa.
Poczekam do następnej warki, ale póki co nie ma podejścia do "1 na 100".
Comment
-
-
Czy ktoś ma odczucie cebuli w zapachu?Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedziCzy ktoś ma odczucie cebuli w zapachu?Last edited by rafalek21; 2018-07-28, 11:14.
Comment
-
-
Zgadzam się, że nie jest tak dobre jak 1/100 z Kormorana.
Ale ogólnie bardzo pozytywnie mnie zaskoczyło. Smakuje jak (lekkie) piwo, a to przecież <0.5 %.
Ładnie pachnie, fakt, że jest mocna nuta herbaciana (w smaku też), ale też chmiele nowofalowe.
Warte spróbowania. Za 2.99 pln bardzo warte .
Ja na pewno powtórzę, jeśli tylko znajdę (a chyba tylko w Żabkach jest?).
16/06/2019
Comment
-
-
-
Plusem jest, że można przechadzać się z tym trunkiem po ulicy, bez obawy otrzymania mandatu. W przypadku 1 na 100 już ryzykujesz.
Miłosław może trochę ciut bardziej brzeczkowy w aromacie i smaku, ale i tak nie jest źle.
Jak na +30 za oknem i brak konieczności wtłaczania procentów to jest nawet bardzo dobrze.
W wielu Żabkach piwa już brakuje. Ciekawe czy zostanie w dalszej regularnej ofercie tej sieci.
Comment
-
-
Sam sobie odpowiem
W ŻaboFreshach jest już trudne do dostania. Tam gdzie jeszcze zostały resztki jest teraz po 3.49 zł. (wczoraj udało mi się jeszcze kupić w jednym z Freshów kilka sztuk).
Widziałem za to jeszcze w Selgrosie (3.05 zł.)
Comment
-
-
Wczoraj kupiłem w zwykłym osiedlowym monopolowym. No, doznania, hmm średnie w stronę wysokich Jest pełniejsze nieco niż 1/100 Kormorana (to zwykłe). Cytrusy też są. Goryczka jest ok. Ale niestety pałęta się tam gdzieś w tle zapaszek, który bardzo mi przeszkadza. Nie wiem czy to przytoczona wcześniej cebula. Ja mam skojarzenia z DMSem :/
Ogólnie piwo nie jest złe, szczególnie w swojej kategorii, ale wolę 1/100 a zwłaszcza tę wersję z pigwą i miodem.
Comment
-
-
Dla mnie BIPA to ten sam poziom jak 1 na 100, próbując porównawczo Fortuna jest jedynie nieco mniej wytrawna niż Kormoran.
Na razie nie widzę żadnej konkurencji na rynku piw bezalkoholowych do bezalkoipy biorąc pod uwagę dostępność, cenę, smak i poziom poniżej 0,5 alk. dzięki któremu można przechadzać się z tym trunkiem bez obaw po ulicy.
Ale rynek nie znosi próżni i za jakiś czas kolejny browar regionalny wprowadzi pewnie podobne rozwiązanie.
Comment
-
-
W sierpniu wypiłem pewnie 5 albo 6 butelek. Jak dla mnie więcej niż solidne. Kupowałbym.
Ale też nie ma co ukrywać, że raczej sezonowa rzecz. W zimie by tak nie smakowało.
Jeśli miałbym wybierać, to mimo wszystko 1/100.
Tak czy inaczej, brawo Fortuna. Oby w przyszłym roku w lecie też było dostępne.Last edited by Admirador; 2018-08-31, 20:37.
Comment
-
Comment