Piwo gotowe do oceny
Browar Jana, Pils
Collapse
X
-
Browar Jana, Pils
Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!
Moje warzenie // Piwny Wojownik
Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń
Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820Tagi: brak
-
-
Kolor złocisty, lekko zmętniony. Piana écru z drobnych i średnich pęcherzyków, pozostawiła minimalny ślad na szkle.
Aromat lekko słodkawy, oparty o bazę słodową: zboże i karmelek, kontrowany ziołowością od chmieli.
W smaku również lekko słodkawe: zboże i karmelek, przez który przebija się ziołowa goryczka. Piwo jest pełne, ale jednocześnie orzeźwiające. Brakuje goryczki. Całość dopełnia wysycenie powyżej średniej.
-
-
Nawet więcej niż lekkie, powiedziałbym: średnie, zmętnienie. Odchylenie "polskie", które robi się już nudne, czyli pils, któremu nie dostaje goryczki. W zapachu głównie słód. Pite w wersji puszkowej. Kolorek zmatowiały żółty, w stronę brązowawego. Piana, o dziwo, dość obfita, ale przy "czeskim" laniu. W posmaku dominują nuty słodowo-zbożowe.
Kolejny bardzo średni "pils", o ile w ogóle pils.
Comment
-
-
Ocena z ARTomatu
Kolor: Żółto złoty, lekko mętnawy [4]
Piana: Piana biła drobna, krótka za szybko redukuje sie do cienkiego obwarzanka [3.5]
Zapach: słód, kwiaty lekki zioła mało intensywny [3.5]
Smak: Dość pełny, jednocześnie pijalny, lekko owocowe jabłkowe smaki, chmielenie delikatne [3.5]
Wysycenie: OK [4]
Opakowanie: Prosta głownie biała etykietka, pełen skład, sensowny opis, firmowy kapsel. Bez fajerwerków ale mi pasuję [4.5]
Uwagi: Trochę mało pilska w pilsie ale jest orzeźwiające , dobrze się piję może ciut więcej chmieli by pasowało
Zdjęcie etykietki
Kupione w Kauflandzie poniżej 4 PLN w tej cenie spokojnie na grilla
Moja ocena: [3.6]
Comment
-
-
Po kilku latach pownownie spróbowałem i czekało mnie miłe zaskoczenie. Bardzo wyrażnie zaznaczony profil ziołowo-goryczkowy, kolor "przepisowo" jasny, piana utrzymująca się dość długo i osadzająca się na szkle. W rezultacie otrzymaliśmy piwo gdzieś w połowie drogi pomiędzy niemieckim i polskim pilsem. Z ładnym balansem nut słodwo-owocowych i wspomnianej wyrazistej goryczki ziołowej. Piwo poza tym sprawia wrażenie lekkiego, dobrze wchodzącego,
Zastanawia mnie informacja na etykiecie z adresem podmiotu gospodarczego w Kudowie Zdroju. Gdzie Rzym, gdzie Krym, gdzie Zawiercie i Kudowa. Ale coraz mniej mnie dziwi...
Tak czy owak udana warka (do 24.08. 2023).
Comment
-
Comment