Kolor: pomarańcz [5] Piana: biała, drobna, zwarta, trzyma się do samego końca [4] Zapach: miły, lekki, owocowo-chmielowy, pięknie tańczy na piwie [4] Smak: pełne, treściwe, fajna goryczka, wyraźna, bardzo dobrze skontrowana owocowym posmakiem, dobrze wyczuwalna baza słodowa pozostawiają miły lekko słodkawy posmak na języku, całość bardzo dobrze zbalansowana [5] Wysycenie: bez zarzutu [5] Opakowanie: etykieta oryginalna, brak do pełni firmowego kapsla [4.5] Uwagi: Bardzo smaczne piwko
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2018-08-10, 22:12.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Kolor: Bursztynowy zamglony. [4] Piana: Biała, bardzo drobna, średniowysoka ale dość trwała. [3.5] Zapach: Cytrusy, lekki ślad karmelu. Nic szczególnego... [3] Smak: Goryczka, lekko ściągająca, z posmakiem orzechowym. Tło wytrawnych cytrusów. [3.5] Wysycenie: Średnie, ale nieco balonuje. W sumie zaskakująco . [4] Opakowanie: W serii Bastionu, kolorowe szkiełka (?) na czarnym tle. W środku szyszka. [4] Uwagi: W odróżnieniu od przedpiszcy, jakoś mnie to piwo nie przekonało...
Wersja dla Piwnej Sprawy na 4 lecie knajpy. Bastionowa APK-a pita zarówno w wersji butelkowej jak i beczkowej okazała się doskonała. Nadal dla mnie świetne piwo
Attached Files
Ostatnia zmiana dokonana przez becik; 2019-01-09, 21:37.
Gdybyśmy nie mieli Warszawy w Generalnym Gubernatorstwie, to nie mielibyśmy 4/5 trudności, z którymi musimy walczyć. Warszawa jest i pozostanie ogniskiem zamętu, punktem, z którego rozprzestrzenia się niepokój w tym kraju - Hans Frank 14.12.1943http://zamkidwory.forumoteka.pl
Ładny zapaszek, a w smaku zaokrąglona słodowa owocowość, podobnie jak w zapachu. Brakuje mi tu trochę nut iglastych. Do tego goryczka - wyraźna, ale nie przegięta. Piwo dość blisko West Coast IPA. W miarę picia owocowość staje się bardziej gładka, powiedzmy, brzoskwiniowa.
Po kilku nowofalowych produktach, dość ohydnych, to piwo wydało mi się sensowne.
Comment