Kolor: Zamglone złoto. [4] Piana: Biała, drobna, dość wysoka, ale nietrwała. [3.5] Zapach: Banan, lekkie cytrusy i słód, ślad korzenny minimalny. [4] Smak: Lekki kwasek cytrusów, mdławy banan, słód, posmak goździków. [4] Wysycenie: Średnie, jak na pszenicę. [4] Opakowanie: Stylizowana na stary papier eta z logo browaru i rysunkiem flisaków na tratwie. Wszystko okraszone bajką z mchu i paproci. Wysoka jakość wykonania. [4] Uwagi: Całkiem g=fajne, klasyczne piwo pszeniczne.
Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Aromat - banan, trochę podpieczonych tonów słodowych, niska korzenność, cytrusów prawie nic
Piana - wyższa, umiarkowanie trwała, prawie nic nie zostawia
Barwa...
Nie ma tam jednak w rozpisce tego piwa. Być może jest ono sprzedawane pod tą nazwą tylko do znanej sieci napojowej Hoffmann, której punkty możne znaleźć w Brandenburgii, też blisko...
Pszenica z alko 4.8% z ekstraktu prawdopodobnie 12*.
Piana - więcej na początku potem cienka warstewka.
Lacing - sporo.
Gaz - średni.
Barwa - mleczno-blado-jasno-żółty.
Aromat - drożdże, słodkawy banan potem goździk.
Smak - słodkawe, płatki owsiane...
Piana - więcej na początku potem prawie pełna warstewka.
Lacing - trochę było.
Gaz - średni.
Barwa - zamglony, żółty jasny.
Aromat - banan i drożdże.
Smak...
Comment